Directorul unei scoli din Oradea si sefa Casei Corpului Didactic Bihor, trimisi in judecata de procurorii DNA sub acuzatia ca au fraudat un examen prin falsificarea notei

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:


Mioara Tigan, la data faptelor director al Casei Corpului Didactic a judetului Bihor si presedinte al unei comisii de examinare, pentru savarsirea infractiunilor de:
– instigare (sub forma participatiei improprii) la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite,
– fals material in inscrisuri oficiale,
– uz de fals,
Cuc Ioan Sorin, director al Scolii Gimnaziale „Avram Iancu” din municipiul Oradea, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la participatie improprie la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite, in forma instigarii.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut, in esenta, urmatoarea stare de fapt:

In perioada 15 octombrie – 08 decembrie 2021, la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Bihor s-a desfasurat concursul pentru ocuparea functiei de director al Scolii Gimnaziale „Avram Iancu” din municipiul Oradea, la care s-au inscris doi candidati, unul dintre ei fiind inculpatul Cuc Ioan Sorin.

Cu ocazia sustinerii probei scrise (grila), inculpatul Cuc Ioan Sorin nu ar fi obtinut o nota care sa-i permita participarea si la proba interviului.

In acest context, pana la solutionarea contestatiei, inculpata Tigan Mioara, in calitatea mentionata mai sus, ar fi falsificat o parte din lucrarea inculpatului Cuc Ioan Sorin (prin modificarea raspunsului dat de candidat la un numar de sapte intrebari) cu consecinta maririi notei initiale de la 5,60 la 7,00.

Acest demers, pe care inculpatul Cuc Ioan Sorin l-ar fi cunoscut, i-ar fi permis acestuia sa se prezinte la proba interviului si castigarea, in final, a concursului respectiv.

Ulterior, la instigarea aceleiasi inculpate, inspectorul scolar general al judetului Bihor a emis, fara vinovatie, decizia de numire in functia de director al Scolii Gimnaziale „Avram Iancu” Oradea a inculpatului Cuc Ioan Sorin.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor. (V.E.)

Sursa foto: bihoreanul

Leave a Reply