Auditor al Curtii de Conturi, trimis in judecata de procurorii DNA pentru santajarea fostei sotii. Miza santajului, un imobil in valoare de 250.000 de euro

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului Popescu Nicolae, auditor public extern in cadrul Curtii de Conturi – Camera de Conturi Constanta si membru al autoritatii de audit, pentru savarsirea infractiunii de santaj.


In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut, in esenta, urmatoarea stare de fapt:

In luna octombrie 2022, in contextul derularii unui proces de partaj, inculpatul Popescu Nicolae, in calitatea mentionata mai sus, ar fi exercitat constrangeri asupra fostei sotii, de asemenea functionar public, pentru a o determina pe aceasta:
– sa ii lase in proprietate un imobil (in valoare de 249.620 euro) dobandit in timpul casatoriei,
– sa preia partile sociale ale unei societati comerciale controlata si administrata, in fapt, de catre inculpat prin intermediul unei persoane interpuse si care acumulase datorii importante fata de bugetul de stat (772.132 lei).

In acelasi context, inculpatul i-ar fi mai transmis fostei sotii ca va renunta si la demersurile care vizau tragerea la raspundere penala a acesteia intr-o cauza penala aflata pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, pentru un presupus furt comis intre soti si respectiv, pentru presupuse infractiuni comise de aceasta impotriva fiului lor minor.

Concret, constrangerile la care ar fi apelat inculpatul Popescu Nicolae ar fi constat in exercitarea de amenintari ce ar fi vizat crearea unei situatii defavorabile la locul de munca pentru fosta sotie si care ar fi avut ca urmare concedierea acesteia. De asemenea, inculpatul i-ar mai transmis ca nu va mai sesiza organele judiciare cu privire la savarsirea de catre aceasta a altor presupuse fapte penale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta. (I.P.)

Leave a Reply