Politistii de la Rutiera prinsi in flagrant cand luau mita de la soferi, retinuti pentru 24 de ore! Unul dintre cei doi spagari, vicepresedintele Sindicatului SIDEPOL

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 27 aprilie 2023, a suspectilor:


  • Pantea Andrei (foto 2), comisar de politie in cadrul Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti – Brigada Rutiera, pentru comiterea infractiunii de luare de mita, in forma continuata,

  • Olteanu Valentin (foto 1), agent sef de politie in cadrul Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti – Brigada Rutiera, pentru comiterea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 19 martie – 22 aprilie 2023, suspectii Pantea Andrei si Olteanu Valentin, in calitatile mentionate mai sus, ar fi primit, in legatura cu neindeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle lor de serviciu, respectiv pentru a nu constata si sanctiona cu amenda sau pentru a nu aplica sanctiunea contraventionala complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, sume de bani care nu li s-ar fi cuvenit, de la 23 de conducatori auto care ar fi incalcat regulile de circulatie pe drumurile publice.

Ca mod de operare, de cele mai multe ori banii ascunsi intre documentele solicitate de catre agentul sef de politie Olteanu Valentin (asigurare sau certificat de inmatriculare) ajungeau la comisarul Pantea Andrei. Ulterior, acesta ar fi scos banii, i-ar fi introdus in portofel sau buzunar, iar la sfarsitul programului acele sume de bani ar fi fost impartite intre cei doi.

In contextul mentionat mai sus, la data de 27 aprilie 2023, cei doi suspecti ar fi fost surprinsi in flagrant de catre procurorii anticoruptie dupa ce ar fi primit de la patru conducatori auto suma totala de peste 2.000 lei.

Suspectilor Pantea Andrei si Olteanu Valentin li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

La data de 28 aprilie 2023, cei doi politisti urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

DE remarcat faptul ca unul dintre politistii prinsi in flagrant lucreaza in Ministerul de Interne de 20 de ani. Este vicepresedinte de sindicat si a activat in mai multe servicii de investigatii criminale din tara pana sa ajunga la Brigada Rutiera din Bucuresti. Sindicatul Democratic al Politistilor (SIDEPOL) este un sindicat „galben”, care a fost folosit de conducerea Politiei Romane la conferinta de presa din care au dat detalii despre achizitia BMW-urilor.

Comisarul Andrei Pantea, unul dintre politistii prinsi in flagrant de DNA in timp ce lua mita, a fost adus direct ofiter coordonator la Brigada Rutiera de la Dambovita, unde era ofiter la judiciar.

Sefii celor doi politisti au inceput o ancheta disciplinara. In primele 3 luni, 113  angajati MAI au fost pusi sub acuzare pentru fapte de coruptie, multi dintre ei agenti la Rutiera.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Directiei Generale Anticoruptie. (V.E.)

Leave a Reply