Inspectorii de la Antifrauda Fiscala, amenzi de peste 1,6 milioane de lei, in doar doua zile de la declansarea controalelor la firme indisciplinate financiar

Inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) desfasoara, in perioada 24 – 29 aprilie, actiuni de control operativ la nivel national, in scopul reducerii evaziunii fiscale din domeniul comertului cu amanuntul si prestarii serviciilor direct catre populatie, precum si in alte domenii economice in care, urmare analizelor de risc efectuate la nivelul institutiei pe baza informatiilor detinute, au fost identificate fenomene de indisciplina financiara ori slaba conformare la declarare.


Astfel, in primele doua zile ale acestei actiuni, inspectorii DGAF au verificat 378 operatori economici si au aplicat 329 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 1.647.721 lei, din care amenzi in cuantum de 1.607.000 lei si confiscari in valoare totala estimata de 40.721 lei. Totodata, au fost estimate implicatii fiscale datorate suplimentar in  valoare de 34.865 lei.

Directia Generala Antifrauda Fiscala din cadrul ANAF actioneaza permanent pentru destructurarea lanturilor tranzactionale organizate in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale si pentru reducerea evaziunii fiscale, in vederea atingerii obiectivului strategic de crestere a gradului de conformare voluntara la declarare si plata.

Actiunile de control vor continua in perioada urmatoare.

Recomandam tuturor operatorilor economici sa fiscalizeze veniturile obtinute din activitatile desfasurate, iar pe cumparatori ii indemnam sa solicite bon fiscal pentru fiecare bun sau serviciu achizitionat. (I.P.)

Leave a Reply