Un avion Airbus A340 al companiei Legend Airlines, parcat pe Aeroportul International Timisoara. „Am primit in casa noastra un oaspete foarte special”

created by Polish

Compania aeriana romaneasca Legend Airlines a mutat, vineri, 28 aprilie, un Airbus A340-300 de pe aeroportul din Amman (Iordania) pe aeroportul „Traian Vuia” din Timisoara.


“Am primit in casa noastra un oaspete foarte special: chipesul Airbus A340 al companiei romanesti, Legend Airlines. <Zburatorul> este pe cat de aratos pe atat de intimidant la prima vedere din cauza dimensiunilor sale, o lungime de 63 de metri, o anvergura a aripilor de 60 de metri si o inaltime de 16 metri. Aeroportul International Timisoara este unul dintre cele trei din Romania, pe langa Otopeni si Constanta, care are infrastructura necesara operarii unui astfel de avion, o raritate printre cele care zboara astazi dinspre si inspre Romania”, a anuntat cei de la  Aeroportul Timisoara.

Cei de la Aeroportul “Traian Vuia” nu au putut oferi detalii despre viitorul companiei Legend Airlines pe aeroportul timisorean.

“Momentan avionul Legend Airlines se va acomoda cu aerul de Timisoara, pana cand compania va decide planul de viitor, care ofera perspectiva unei mobilitati nesperate pentru pasagerii din regiune, spre destinatii indepartate, dezirabile prin prisma popularitatii, a ineditului si a luxului. A340 este ideal pentru zboruri pe distante lungi, avand o autonomie de 14.400 de kilometri, 324 de locuri confortabile, clasa full economy, diverse facilitati care fac zborul mai placut”, mai transmit cei de la Aeroportul Timisoara

Pe langa Airbusul A340-300 inmatriculat YR-LRE, potrivit informatiilor Boardingpass, Legend Airlines ar urma sa mute din Amman la Timisoara alte doua avioane de acelasi tip, inmatriculate YR-LRC si YR-LRF.

“Avionul mutat vineri la Timisoara ar fi fost parcat pe calea de rulare A, loc unde ar urma sa fie parcate si celelalte doua avioane. Legend Airlines a mutat din capitala Iordaniei pe aeroportul Ataturk din Istanbul Airbusul A340-300 inmatriculat YR-LRD. Alte doua Airbusuri A340-600 pe care Legend Airlines ar urma sa le receptioneze, sunt parcate pe aeroportul din Johannesburg (Africa de Sud).

Astfel, flota acestei companii aeriene ar urma sa numere, in total, sase avioane de tip Airbus A340. Cu toate acestea, planurile pe care Legend Airlines le are cu aceste avioane sunt, in continuare, necunoscute. Aceasta companie aeriana este detinuta de la inceputul anului 2022 de managerii unei companii aeriene afgane”, mai scrie Boardingpass.ro, citat de Ziua de Vest. https://www.ziuadevest.ro/

Conform Boradingpass.ro, compania aeriana Legend Airlines a fost fondata in august 2020 si a obtinut certificatul de operator aerian in septembrie 2021. Radu-Cristian Gadea a fost asociatul unic al Legend Airlines SRL, insa in urma cu cateva saptamani acesta a cesionat partile sociale detinute in companie catre doua persoane straine. Societatea Legend Airlines SRL este acum detinuta de Ramin Youresh (55% din partile sociale) si Timor Shah Shahab (45% din partile sociale). Ramin Youresh are cetatenie olandeza si ocupa functia de Business Development Manager la Kam Air, prima companie aeriana privata din Afganistan. (R.G.)

Leave a Reply