FLAGRANT! Drogul violului (pink cocaine), “oferta” de sezon la festivalul Sunwaves de la Mamaia! Sase traficanti retinuti de DIICOT, arestati preventiv

Operatiune reusita a procurorilor DIICOT, care s-a soldat cu arestarea preventiva a sase cetateni straini, acuzati de trafic international de droguri, in timp ce alte 5 persoane s-au ales cu dosar penal, dupa ce au introdus in tara cocaina, ketamina, hasis, ecstasy si metamfetamina, pe care le-au vandut la Sunwaves, un festival care are loc in statiunea Mamaia, din Constanta, informeaza DIICOT.


„Din cercetari a reiesit ca banuitii ar fi introdus, in Romania, transportat, depozitat si detinut cantitati insemnate de droguri de risc si de mare risc, in scopul comercializarii in cadrul unui festival ce se desfasoara in statiunea Mamaia, judetul Constanta, la data de 27 aprilie a.c., la ore si in locatii diferite, fiind prinsi, in flagrant delict, in timp ce comercializau astfel de substante”, se arata in comunicatul DIICOT.

Procurorii precizeaza ca acestia ar fi promovat vanzarea drogurilor prin intermediul unor aplicatii de mesagerie, precizand preturile pentru fiecare tip de drog.

„Ulterior, au fost puse in aplicare 4 mandate de perchezitie domiciliara, fiind identificate si ridicate 300 de comprimate de ecstasy, 70 de comprimate 2CB („pink cocaine” – considerat „drogul violului” ) si 100 de grame de cocaina, 50 de grame de ketamina, 10 grame de hasis si 10 doze de metamfetamina”, arata procurorii.

Pe data de 28 aprilie, procurorii DIICOT Constanta au dispus retinerea a 6 persoane, cetateni straini, cercetate sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic international de droguri de risc si mare risc, trafic de droguri de risc si mare risc si detinere, fara drept, de droguri de risc pentru consum propriu.

In cursul aceleasi zilei, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Constanta a emis mandate de arestare preventiva pe 30 de zile a traficantilor retinuti.

Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana si de sprijinul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera. (V.E.)

Leave a Reply