Prezenta inedita la Congresul UDMR de la Timisoara! Fostul deputat Attila Marko s-a repatriat din Ungaria, tara in care s-a ascuns in ultimii opt ani

📸 Kiss Gábor

Attila Marko, fostul politician UDMR, a fost prezent  la Congresul UDMR, dupa ce a fost achitat intr-un dosar legat de retrocedarea unui teren din Constanta. Fostul politician s-a refugiat in Ungaria in urma cu mai bine de opt ani, atunci cand a inceput procesul. Dupa aflarea sentintei, el a anuntat ca se va intoarce in tara, insa nu a specificat momentul.


Fostul politician a fost condamnat, initial, la 5 ani de inchisoare, iar pe numele sau fusese emis un mandat european de arestare, dupa ce acesta a plecat in Ungaria. Cu doua zile inainte a aflat ca e achitat, iar acum fostul parlamentar a venit la congresul UDMR in aplauzele colegilor de partid.

„In cei aproape opt ani si jumatate care au trecut de la 20 noiembrie 2014, au existat cinci rechizitorii, dintre care trei au fost achitate si doua au fost abandonate de catre procuratura. In alte 32 de cazuri identice de despagubiri, acuzarea a intrerupt procedura dupa prima achitare definitiva. Aici se incheie povestea… Va multumim foarte mult tuturor pentru sprijin si incurajari! Ne vedem acasa!”, a scris Attila Markó pe retelele de socializare, postand si sentinta data de instanta. (M.I.)

Leave a Reply