VIDEO Fiul unui politist de la IPJ Timis, vicecampion national la Jiu-Jitsu brazilian. Flavius Lipoczi practica artele martiale de doar patru ani

Un luptator de arte martiale din Timisoara, component al Clubului sportiv Jiu-Jitsu Combat, a obtinut titlul de vicecampion national la Campinatul National ADCC Romania, organizat, in 29 aprilie, la Brasov. Flavius Lipoczi, 20 de ani, student la Facultatea de Educatie si Sport din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, este antrenat de Gui Florin, centura maro, si a participat la competitia de la Brasov sub MatSide Romania.


Practica Jiu-Jitsu brazilian din 2019, insa de la varsta de 8 ani a inceput sa se pregateasca in domeniul sporturilor de contact, judo si lupte libere, la Liceul Sportiv Banatul din Timisoara.

In 2020, la Cupa Romaniei, a participat la toate categoriile, juniori si seniori, cucerind locul I la juniori, locul I la adulti si locul II la Open adulti.

Spune ca stilul de viata combativ, dinamic, si dorinta de performanta le-a mostenit de la tatal sau, Cristian Lipoczi, colonel in rezerva, care, recent, s-a pensionat de la IPJ Timis, unde si-a desfasurat activitatea la Investigatii Criminale.

La aceeasi competitie de la Brasov, colegul sau de club, Andrei Meszaros, a castigat medalia de bronz. De asemenea, Narcis Arjoca a castigat locul I la categoria master 35+, incepatori, -91 kg, in timp ce Rococo Rotariu a castigat locul I, master 35+, intermediari -83 kg.

Medalia de argint obtinuta de Flavius Lipoczi este cu atat mai stralucitoare, cu cat, in urma cu doi ani, a trecut printr-o perioada critica pentru sanatatea sa, care l-a tinut departe de sala de antrenament. S-a vindecat si, inca de la primele concursuri, a dovedit ca este unul dintre cei mai promitatori luptatori de Jiu-Jitsu brazilian din tara. (C.R.)

Leave a Reply