Barcagiul din Arad care a organizat plimbarea sinucigasa pe Mures, retinut pentru 24 de ore. Este acuzat de omor din culpa si va fi dus la arestare preventiva

Barbatul care a organizat plimbarea pe raul Mures, in urma careia barca s-a rasturnat, iar un copil a murit, in timp ce altre patru persoane sunt acum cautate, printre care doi minori, este cercetat pentru infractiunea de ucidere din culpa, el fiind retinut pentru 24 de ore. Barca sa nu era inmatriculata, el nu detinea certificat de conducator al ambarcatiunii si consumase si alcool.


”In seara zilei de 30 aprilie a.c., in jurul orei 20.40, un barbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stang al raului Mures (Periam Port- Jud. Timis) spre malul drept (Jud. Arad), in extravilanul localitatii Semlac, cu o barca din lemn. La aproximativ 2-3 metri de mal ambarcatiunea s-a scufundat. In urma incidentului, a survenit decesul unui minor de 3 ani, din Semlac, in continuare fiind cautati un barbat de 29 de ani, din Arad, un barbat de 31 de ani, din Nadlac si doi copii minori, din Nadlac”, a transmis IPJ Arad.

Din cercetari a reiesit ca barbatul care conducea barca nu detine certificat de conducator al ambarcatiunii, iar ambarcatiunea nu este inmatriculata.

Totodata, testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur in aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

”In baza probatoriului administrat, barbatul a fost retinut pentru 24 de ore urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Arad cu propunerea luarii de masuri preventive”, a mai precizat IPJ Arad.

Politistii fac cercetari fata de barbat, el fiind acuzat de ucidere din culpa.

Pompierii din Timis, sprijiniti de colegii lor din Arad, au reluat reiau luni dimineata, misiunea de cautare a celor patru persoane disparute in apele raului Mures, in zona localitatii Periam Port din judetul Timis. (V.E.)

Leave a Reply