VIDEO O barca cu 12 oameni s-a rasturnat in raul Mures, in zona localitatii Periam Port, din Timis. Un copil de 4 ani, declarat decedat

Mobilizare de forte, duminica seara, pentru salvarea unor oameni care s-au rasturnat cu barca in apele raului Mures, in zona localitatii Periam Port din Timis. 12 oameni se aflau in barca in momentul in care ambarcatiunea s-a rasturnat, iar 8 dintre acestia au reusit sa iasa singuri din apele raului, atat pe malul dinspre judetul Timis, cat si pe cel din Arad.


Din primele informatii, sase adulti si sase copii au plecat de pe malul Muresului din judetul Arad. In dreptul localitatii Periam Port, barca s-a rasturnat. Pe malul Muresului din Timis a iesit o mama si un copil in varsta de 3 ani. Copilul a decedat, in ciuda resuscitarilor.

Pompierii aradeni intervin cu o autospeciala de interventie care are in dotare o barca de salvare si doua echipaje SMURD, dintre care unul Terapie Intensiva Mobila. Potrivit datelor de la fata locului, trei copii au fost scosi din apa, fiind constienti si hipotermici. Salvatorii cauta si alte victime, unele informatii indicand ca ar putea fi vorba de alti doi adulti si doi copii.

„La ora 20,24 am fost solicitati sa intervenim pentru cautarea – salvarea unor persoane rasturnate cu o barca in Periam Port. De urgenta s-au deplasat la locul evenimentului pompierii din cadrul subunitatilor de interventie cu 7 autospeciale de prima interventie si comanda si barci, baloane de iluminat, o ambulanta SMURD, precum si echipajul de scafandri din cadrul Detasamentului 1 Timisoara si o autospeciala de transport personal si victime multiple si 2 ambulante SAJ. In sprijin intervine Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Periam. Din primele informatii, in barca se aflau aproximativ 12 persoane. Dintre acestea, 8 au iesit din apa”, a transmis ISU Timis. Din nefericire, un copil in varsta de 4 ani a fost declarat decedat de medicul de la SAJ. (M.I.)

Leave a Reply