Un fost procuror din Bihor a picat examenul de admitere in avocatura. „Daca nu intram in politica, aveam mai mult timp sa invat!”

Gligor Sabau, fost prim-procuror adjunct la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor, a picat examenul de intrare in avocatura, dupa ce a decis sa intre in politica si ocupa functia de sef al PSD Beius


Achitat de Inalta Curte de Casatie si Justitie in 2020, dupa ce cu trei ani inainte Curtea de Apel Oradea il condamnase la 4 ani de inchisoare intr-un dosar al DNA, pentru luare de mita si fals in declaratii, pensionat anul trecut de pe functia de prim-adjunct al Parchetului Bihor, iar in primavara asta intrat in politica, si nu oricum, ci ca sef al PSD Beius, fostul prim-procuror Gligor Sabau (foto, al doilea din dreapta) tocmai a ratat intrarea in avocatura, relateaza ebihoreanul.ro

“Daca nu intram in politica as fi avut mai mult timp sa invat pentru examen”, si-a explicat esecul proaspatul politician, deja cunoscut prin faptul ca isi petrece zilele facand campanie, cu gandul sa candideze anul viitor la Primaria Beius, relateaza ebihoreanul.ro. De altfel, de cand a intrat in politica, Gligor Sabau a convins mai multe personalitati sa intre in politica si sa se alature PSD Beius. Printre acestea, doctorul Sorin Ianceu, fosta presedintă a Judecătoriei Beius, Ancuta Gavrila, fostul sef al Politiei Municipiului Beius, Remus Indrei, si altii.

Pe 2 aprilie, Gligor Sabau s-a prezentat la examenul de intrare in Barou, insa a luat doar 65 de puncte din 100, limita minima pentru admitere fiind de 70 de puncte. (I.P.)

Sursa: BihorJust.ro

Leave a Reply