Darius Valcov, cautat de politisti pentru a fi dus dupa gratii! Fostul ministru a fost condamnat definitiv la 6 ani de inchisoare

Politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul Investigatii Criminale trebuie sa puna in aplicare mandatul de executare a pedepsei inchisorii emis pe numele lui Darius Valcov (conform comuniatului, „un barbat, de 46 de ani”), astfel ca a demarat procedura de cautare.


Deocamdata, fostul ministru de Finante nu a fost gasit, iar surse judiciare sustin ca acesta a plecat in Italia, in 2022, si nu s-a mai intors. Mai mult, Valcov nu ar mai avea domiciliul in Romania, ci in Italia, unde si-a pornit o afacere.

„Cel in cauza este condamnat de Tribunalul Bucuresti la o pedeapsa privativa de libertate, de 6 ani, pentru savarsirea infractiunilor de spalare de bani si trafic de influenta, sentinta ramasa definitiva prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie.  La acest moment se desfasoara activitati specifice, in vederea depistarii persoanei in cauza”, se precizeaza in comunicatul transmis de Politia Capitalei.

Reamintim ca Înalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat marti pe fostul ministru de Finante Darius Valcov la 6 ani de inchisoare in ”dosarul tablourilor”. Sentinta e definitiva. Valcov, fost primar in Slatina si ministru in guvernele Ponta si Dancila, a fost unul dintre cei mai loiali colaboratori ai lui Liviu Dragnea.

Darius Valcov era plecat in Italia in urma cu cateva luni, potrivit unor surse oficiale. El a lipsit de la mai multe termene ale procesului de la Curtea Suprema.

In 2018, un complet de 3 magistrati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), in condamnase in prima instanta pe Darius Valcov la 8 ani de inchisoare pentru coruptie.

Valcov este acuzat in doua dosare penale aflate pe rolul instantelor de un prejudiciu de aproape 3 milioane de euro si are sechestru pe bani si bunuri (printre care 3 lingouri de aur, 172 de tablouri si piese de mobilier) in valoare de doar 2 milioane de euro.

Desi in acest dosar, Valcov este acuzat de DNA de spagi si un prejudiciu de peste 9 milioane de lei (aproape 2 milioane de euro), instanta l-a gasit vinovat doar de o paguba de 6,2 milioane de lei.

Potrivit rechizitoriului, numai in acest dosar, Valcov are sechestru pe bani si bunuri de peste 7,2 milioane de lei, printre care 3 lingouri de aur si 172 de tablouri. Deci, cu 1 milion de lei mai mult decat l-a gasit instanta vinovat. (V.E.)

Leave a Reply