United Business Center 0, a doua cladire din ansamblul mixt Iulius Town Timisoara care obtine nivelul maxim de certificare LEED (P)

United Business Center 0 (UBC 0), cladirea de birouri de 30.000 mp din proiectul mixed-use Iulius Town Timisoara inaugurata in toamna anului trecut, a primit nivelul maxim de certificare LEED.


Performanta energetica, emisii reduse de carbon, economisirea consumului de apa, materiale reciclate si conectivitate sunt parametrii unde s-a obtinut punctaj maxim. Cladirile UBC 0 si UBC 3 din acelasi ansamblu sunt singurele din afara Capitalei care au obtinut certificari LEED Platinum.

UBC 0, cea de-a patra cladire de birouri clasa A din ansamblul Iulius Town, dezvoltat la Timisoara de compania IULIUS, a obtinut certificarea LEED Platinum, conform sistemului de evaluare LEED 2009 Core and Shell Development.

„UBC 0 a fost proiectata ca un intreg din punct de vedere al masurilor sustenabile si de la inceput ne-am dorit sa fie un exemplu de dezvoltare durabila, creand un impact pozitiv asupra mediului si a comunitatii. Ne bucuram ca inca o cladire din ansamblul mixt Iulius Town a primit cea mai inalta certificare in materie de sustenabilitate, ceea ce ne motiveaza sa continuam sa realizam proiecte moderne, eficiente energetic, cu impact negativ minim asupra mediului”, a declarat Laurentiu Manea, Office Buildings Manager Iulius Town Timisoara.

UBC 0 a indeplinit cerintele preliminare pentru constructii durabile si sustenabile impuse de U.S. Green Building Council si verificate de Green Business Certification Inc.

Cladirea de birouri inregistreaza un consum de apa redus cu 40%, fatada este din sticla continua si termoizolanta, valorificand la maximum lumina naturala, are sistem de gestiune tehnica si control Building Management System care imbunatateste in timp real managementul resurselor si ajuta la reducerea costurilor de operare, iar apa pluviala este refolosita la irigarea spatiilor verzi din gradina urbana amenajata in proximitatea cladirii.

In plus, integreaza dusuri si vestiare pentru cei care vin la birou cu bicicleta, precum si locuri de parcare dedicate angajatilor care detin masini electrice, cu posibilitate de incarcare.

Procesul de certificare a fost gestionat de BuildGreen, lider in domeniul proiectarii, dezvoltarii si certificarii cladirilor sustenabile in Europa Centrala si de Est, care are o echipa de experti ce ofera si servicii de audit energetic, implementare strategii de decarbonizare si consultanta ESG.

„Ne-am angajat, in cei 13 ani de activitate, in proiecte de certificare care au vizat cele mai stricte standarde de sustenabilitate, ridicand nivelurile de certificare din Europa Centrala si de Est. Suntem bucurosi sa pastram colaborari pe care le avem de ani de zile si sa le aducem noi recorduri clientilor nostri – cum este cazul nivelului maxim de certificare LEED pentru cladirea de birouri UBC 0 din ansamblul mixed-use Iulius Town”, a declarat Razvan Nica, Managing Director BuildGreen.

In UBC 0 isi desfasoara activitatea 15 companii din domenii precum IT&C, automotive sau inginerie, iar peste 4.000 de angajati beneficiaza de optiunile unei cladiri eco-friendly, care este integrata intr-un ansamblu mixed-use.

Centrul de business din Iulius Town a ajuns la o suprafata de 80.000 mp inchiriabili, in patru imobile, odata cu inaugurarea UBC 0, in toamna anului trecut. Angajatii din cladirile de birouri au in proximitatea locului de munca cea mai mare suprafata de retail din afara Bucurestiului, de peste 105.000 mp, cafenele si restaurante, cinema multiplex, centru de fitness, hypermarket, food court, numeroase servicii si o gradina urbana, unde periodic se organizeaza evenimente variate.

Despre United Business Center

Sustenabilitatea este integrata in modelul de business IULIUS. Compania detine singura retea nationala de mall-uri certificata LEED® din Romania, iar imobilele de birouri din portofoliu au certificari pentru cladiri verzi. La nivel national, sub brandul UBC sunt operationale 15 cladiri office clasa A, cu o suprafata totala inchiriabila de peste 242.000 mp, in principalele centre universitare din afara Capitalei – Iasi (8 cladiri – 130.000 mp), Timisoara (4 cladiri – 80.000 mp) si Cluj-Napoca (3 cladiri – 26.200 mp).

Despre BuildGreen

BuildGreen este una dintre cele mai mari companii de consultanta din domeniul ESG si dezvoltare sustenabila din Europa Centrala si de Est, specializata in domeniul proiectarii, dezvoltarii si certificarii cladirilor sustenabile, neutralizarea amprentei de carbon, decarbonizare, audit si certificare.

Fondata in 2010, BuildGreen a fost prima companie din Romania care a oferit servicii de consultanta pentru dezvoltarea sustenabila si certificarea verde a cladirilor.

De la lansare, compania a fost recunoscuta la nivel european ca un promotor activ si initiator al strategiilor de dezvoltare sustenabila la standarde ridicate in randul dezvoltatorilor si investitorilor imobiliari, ajutand clientii sa-si inteleaga impacturile si riscurile materiale, sa stabileasca obiective si strategii ESG.

De asemenea, ajuta clientii sa-si calculeze emisiile CO2 Scope 1, Scope 2 si Scope 3, sa stabileasca obiective si sa dezvolte strategii de reducere a amprentei de carbon.

BuildGreen detine unul dintre cele mai mari portofolii de proprietati asistate pentru certificarea si dezvoltare sustenabila a claririlor din Europa – peste 350 de dezvoltari imobiliare, in 18 tari EMEA, insumand peste 10 milioane mp si investitii de 10 miliarde de euro. (I.P.)

Leave a Reply