Un nou atac armat in Serbia. Cel putin opt morti, in apropiere de Mladenovac, la 60 de kilometri sud de Belgrad

Cel putin opt persoane au fost ucise si 13 ranite intr-un atac armat in apropierea unui oras din Serbia, la circa 60 de kilometri sud de Begrad, a relatat presa de stat, la doar o zi de la atacul armat de la scoala din capitala in urma caruia au murit noua persoane, potrivit The Guardian.


Atacul armat a avut loc joi seara, in apropiere de Mladenovac, dupa ce atacatorul a tras cu o arma automata dintr-un vehicul in miscare si apoi a fugit, a relatat televiziunea de stat RTS. Sapte dintre raniti sunt in stare critica.

Politia il cauta pe suspect, despre care se crede ca este un barbat de 21 de ani, si a inconjurat o zona unde se presupune ca acesta se ascunde, a transmis RTS. In zona este o prezenta masiva a Politiei, cu elicoptere si drone aflate in aer, in timp ce ofiterii cautau pe un teren dificil.

Bratislav Gašić, ministrul de Interne, a numit atacul ”un act de terorism”.

Relatarile locale sugereaza ca printre morti se afla un ofiter de politie si sora acestuia, impuscati dupa izbucnirea unui conflict in satul Malo Orasje, in apropiere de Mladenovac. Se crede ca impuscaturile au avut loc la mai multe adrese.

Miercuri, un elev de 13 ani a impuscat mortal opt colegi si un gardian la o scoala din Belgrad, un atac care a socat tara din Balcani.

Update: Tanarul de 21 de ani care a ucis 8 oameni si a ranit alti 13 a fost prins la aproximativ 100 km distanta de locul atacurilor.

Din primele informatii, conflictul ar fi izbucnit noaptea trecuta, in curtea unei scoli. Atacatorul s-a certat cu cativa tineri, a mers acasa, de unde a luat arma tatalui sau care este colonel in armata sarba, s-a intors la locul conflictului, a tras in cei cu care se certase, dupa care si-a continuat drumul si a folosit arma pentru a ucide si a rani alti oameni, din alte doua sate. (I.P.)

Leave a Reply