Arhitectii din Timisoara incearca sa justifice suma de 350.000 de euro incasata de la Primarie pentru schela cu flori din Piata Victoriei

Preocupati sa justifice suma imensa cheltuita de Primaria Timisoara pentru schela cu flori din Piata Victoriei, reprezentantii OAR Timis s-au pus pe calcule matematice.


OAR a anuntat ca ”pepiniera” a fost vizitata de peste 60.000 de oameni, din luna februarie, de la deschiderea programului “Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii”.

Arhitectii anunta si demararea un studiu sociologic in colaborare cu Centrul de Cercetare si Dezvoltare Sociala UVT, studiu care ”cauta sa inregistreze profilul vizitatorilor, perceptia si atitudinea lor asupra Pepinierei”.

Dar, pana la finalizarea studiului, OAR Timis incearca sa explice sumele alocate ”pentru a oferi o intelegere aprofundata a acestora”. Valoarea finantarii acordate de Primaria Municipiului Timisoara prin Centrul de Proiecte este de 1.740.000 lei, respectiv aproximativ 350.000 euro.

Matematic, raportata la numarul de vizitatori din primele doua luni, suma reprezinta o investitie de sub 5,83 euro per vizitator. Si, continuand calculul matematic, estimand ca pana la momentul demontarii, instalatia va pastra o medie de 750 vizitatori pe zi, pana la sfarsitul anului vor exista in jur de 230.000 de vizite, suma per vizitator ajunge la 1,5 euro.

”Suma nu reprezinta numai costul schelei, ci intreg bugetul proiectului care cuprinde onorarii ale colaboratorilor si echipei de proiect, managementul programului pe durata anului 2023, identitatea vizuala, comunicarea si alte materiale necesare bunei desfasurari a activitatii”, transmite OAR Timis.

Calculul nu face decat sa aduca in derizoriu problema celor 350.000 de euro cheltuiti de primarie pentru o schela efemera care urateste centrul Timisoarei. Cu banii acestia putea fi construit ceva util si durabil, unde calculul euro/ vizitator sa aduca plusvaloare si peste 5 sau 10 ani. (I.P.)

Sursa: Ziua de Vest

Leave a Reply