Alegerile din Baroul Timis, umbrite de acuzatii ce vizeaza fraudarea voturilor. “La vremuri noi, tot noi, unde voteaza IT-istul in locul colegilor”

Alegerile pentru noul consiliu al Baroului Timis, care s-au desfasurat in urma cu cateva zile, continua sa fie aprig comentate in randul candidatilor care n-au intrunit numarul de voturi necesar pentru a obtine un mandat de consilier.


De altfel, discutiile au inceput chiar inainte de ziua votului, dupa ce unul dintre candidati a dezvaluit ca se trag sfori pentru ca in consiliu sa ramana aceeasi oameni, fideli decanului Sergiu Stanila.

“Votați colegi in Consiliul Baroului care intr-adevar va reprezinta, nu tot felul de abonati la aceasta functie, care nu au facut nimic pt profesie, asta daca vreti sa schimbati ceva. Am inteles ca au inceput tot felul de telefoane pe la colegi, ori intreb retoric, cat ati avut nevoie de aceste telefoane in pandemie v-a cautat cineva? Raspunsul este categoric, nu”, a scris avocatul Alin Socol pe contul sau de Facebook.

In conditiile in care, cu doar 47 de voturi, nu s-a calificat pentru a-si reprezenta colegii in Consiliul Baroului Timis, Alin Socol a revenit cu acuzatii dure la adresa organizatorilor alegerilor, dezvaluind ca IT-istul care se ocupa de mentenanta paginii Baroului Timis ar fi votat in locul mai multor colegi.

“La vremuri noi, tot noi, unde voteaza IT-istul in locul colegilor”, a spus Socol, prezentand si o discutie in care apare posibilitatea ca IT-istul sa “umble” la voturi.

Pana la lamurirea acestei situatii, sa spunem ca pe lista membrilor supleanti apare si avocatul Florin Kovacs, iar in Consiliul Baroului Timis au ramas cam aceeasi oameni.

Iata noua componenta a Consiliului Baroului Timis pentru mandatul 2023 – 2027: Banda Ciprian, Barbul Ciprian, Bot Calin, Ciucur Paul, Iuhasz Anton, Mitran Mugurel, Obarsie Cezar, Pasca Ionut, Popa Cristian, Stan Adrian Ioan, Taran Olivian Marius. Membri supleanti: Cuc Cornel, Jadanent Alexandru, Kovacs Florin.

De asemenea, avocata Craciun Flavia Consuela a fost desemnata candidatul Baroului Timis pentru Comisia Centrala de Disciplina. In final, sa remarcam faptul ca din noua echipa de conducere a Baroului Timis, care a rezultat in urma alegerilor de luni, nu face parte nici o femeie… Deocamdata, nu am reusit sa aflam raspunsul decanului Sergiu Stanila la aceasta acuzatie. Vom reveni. (G.I.)

4 thoughts on “Alegerile din Baroul Timis, umbrite de acuzatii ce vizeaza fraudarea voturilor. “La vremuri noi, tot noi, unde voteaza IT-istul in locul colegilor”

  1. de vazut cum fisierul cu rezultatele votului postat pe grupul de whatsapp la 22:46 nu este cel extras la 20:05 la inchiderea voturilor ci a fost creat la 22:40, cu 6 minute inainte

  2. Pentru a vedea data cand a fost creat fisierul postat pe grup continand raportul votului este suficient sa se acceseze proprietatile fisierului pe un calculator, o procedura simpla pe care o poate face oricine

  3. https://youtu.be/7uz6k8MsSbs
    Fara a fi necesare cunostinte de specialitate in IT si ignorand date si informatii confidentiale din casuta de email, in acest video se poate observa, intr-un mod foarte transparent explicat, cine are acces, unde are acces si ce nivel de acces are.
    In consecinta, se nasc cateva intrebari pertinente:
    1. Este cunoscut de catre votanti, corect si legal, ca Decanul sa aiba drepturi de administrator in platforma SAJ, acest lucru inseamnand, printre altele, ca poate opera modificari?
    2. Este cunoscut de catre votanti, corect si legal, ca Decanul sa aiba acces inclusiv in platforma de votare folosind un cont denumit Baroul Timis?
    3. De ce s-a primit raportul procedurii de vot pe whatsapp la aproape 3 ore de la inchiderea votului daca, conform afirmatiilor din video, acest raport trebuia sa se livreze la finalul sesiunii de vot (20:00) pe adresa de e-mail a Baroului?
    O abordare corecta a situatiei actuale ar presupune deschidere din partea organizatorilor alegerilor pentru a audita serverul si baza de date asociate platformei de vot.

  4. Asa ceva nu se intimpla in USA aici ar putea fi pus in puscarie ,asa ca Avocati Romini ar trebui sa is schimbe mentalitatea de a insela si minti ar trebui sa puna multa atentie pe profesie in USA barourile de Avocati sint supuse to Suprem Court iar Avocati mincinos ramin fara licence de a practica Avocatura

Leave a Reply