Ministrul Sorin Grindeanu, laudat de liderul PSD in contextul discutiilor privind trecerea Ministerului Transporturilor la PNL: Au fost semnate contracte de 10 miliarde de euro

Presedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat, azi, ca ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, si echipa sa au transformat anul 2022 intr-unul „de referinta” in istoria post-aderarii, in conditiile in care au fost semnate contracte din fonduri europene in valoare de peste 10 miliarde de euro.


„Romania se angajeaza sa continue investitiile masive in infrastructura. Imi doresc sa continuam cu aceeasi forta politica investitiile in infrastructura mare nationala si conectarea la retelele internationale. Imi doresc sa mentinem ritmul si sa ridicam din nou stacheta performantei pe domeniul infrastructurii.

Actualul ministru al Transporturilor si infrastructurii, Sorin Grindeanu, si echipa sa au transformat anul 2022 intr-unul de referinta in istoria post-aderarii la Uniunea Europeana. Anul trecut au fost semnate contracte din fonduri europene de peste 10 miliarde de euro. Un record absolut in Romania si in Ministerul Transporturilor”, a spus liderul PSD, in deschiderea conferintei „Better Connected through Connecting Europe Facility”.

Marcel Ciolacu le-a transmis celor prezenti „un mesaj de continuitate”, adaugand ca „principalul motor al modernizarii economice” a Romaniei in anii urmatori va fi reprezentat de finantarea tuturor tipurilor de infrastructura.

„Conferinta de astazi ne arata inca o data anvergura euroatlantica a Romaniei si rolul strategic al statului nostru, care poate fi intarit in sud-estul Europei. Astfel, cele doua proiecte strategice mari care urmeaza sa asigure interconectivitatea intre Marea Neagra, Marea Egee si Marea Baltica – ne referim aici la coridoarele Rail-2-Sea si Via Carpatia – reprezinta rute vitale in viitor, atat pentru economia romaneasca, cat si pentru componenta de aparare a UE si NATO. Tocmai de aceea, azi ne intereseaza maximizarea finantarii proiectelor ce compun cele doua coridoare, care vor asigura interconexiunea feroviara si rutiera, civila si militara intre sud-estul, centrul si nord-estul Europei”, a spus presedintele Camerei Deputatilor.

El a adaugat ca Romania are sansa de a transforma portul Constanta intr-un „hub international” cu mare impact pentru pietele din Asia, intr-un „context geo-politic volatil” in estul Europei.

Liderul PSD s-a declarat convins ca „secretul succesului” pentru dezvoltarea infrastructurii din Romania il reprezinta implicarea tuturor factorilor nationali de decizie. Totodata, „cheia reusitei” pentru proiectele situate pe rute europene o reprezinta „o mai buna si stransa colaborare” cu statele partenere. In acest sens, a mentionat ca in cadrul conferintei va fi semnata o declaratie comuna de sustinere a celor doua coridoare de transport.

„Reuniunea de astazi va deveni un nou reper in consolidarea coeziunii si a importantei UE in actualul context global. Iar Romania are oportunitatea sa evolueze alaturi de partenerii sai europeni. Eu personal ma amgajez sa fiu un sustinator al acestor investitii, care vor aduce in mod direct si indirect miliarde de euro economiilor nationale si regionale”, a spus Marcel Ciolacu. (I.P.)

Leave a Reply