Fiica fostului sef al Lojei Masonice de Rit Scotian, Stelian Nistor, revocata oficial de la conducerea ICR Londra

Presedintele Institutului Cultural Roman, Liviu Jicman, a declarat joi, 18 mai, ca directorul ICR Londra, Catinca Nistor, si-a incheiat mandatul. Propunerea de revocare a fost inaintata in luna martie.


“Doamna Nistor si-a incheiat mandatul. Urmeaza sa inaintez o propunere pentru functia de director al ICR Londra, dupa o atenta analiza”, a precizat Liviu Jicman pentru News.ro.

La momentul numirii sale la conducerea ICR Londra, Catinca Nistor a fost criticata de USR, care a acuzat ca “PSD si PNL fac ceea ce stiu mai bine si anume sa-si imparta functii si sa puna la conducerea institutiilor oameni total nepregatiti profesional, strict pe criterii politice”.

Ce o recomanda? Este fiica actorului Stelian Nistor, fost lider al Lojei Masonice de rit scotian. A fost trimisa in judecata pentru ca si-ar fi atribuit sume de bani necuvenite, ca director interimar al Teatrului Bulandra, functie pe care a ocupat-o in mandatul Gabrielei Firea.

Intrebata in timpul audierilor care sunt principalele sale obiective pentru acest mandat, a afirmat cu nonsalanta ca deocamdata nu este in masura sa raspunda la intrebare si ca va putea raspunde concret in anul… 2023”, aratau atunci reprezentantii USR.

La 1 martie, sefa ICR Londra a cantat intr-un spectacol gazduit de institutia pe care o conduce, la care a fost prezent si violoncelistul Andrei Cavassi, stanind numeroase critici in social media. Dupa aceasta aparitie, presedintele ICR a inaintat propunerea de revocare.

In noiembrie 2022, Libertatea.ro a relatat ca statul roman plateste o chirie lunara de 6.500 de lire pentru directoarea ICR Londra care ar fi refuzat apartamentul pus la dispozitie, in care au locuit directorii anteriori. (M.I.)

Leave a Reply