Mai mult decat weekend, la Iulius Town Timisoara. Experiente pentru intreaga familie, intr-un singur loc: teatru de papusi, expozitie de masini de epoca si competitii sportive (P)

Vestile bune continua sa vina de la Iulius Town, unde timisorenii sunt asteptati sa petreaca un weekend plin de evenimente pentru toata familia. „Timisoara – 1930, Primul Concurs International de Automobile din Banat”, 3×3 Iulius Town Challenge, expozitia „Simfonia Existentei”, dar si Cocktail Botanica Weekend sunt cateva dintre propunerile pentru un sfarsit de saptamana reusit.


103 ani are cel mai veritabil autovehicul ce poate fi admirat sambata, 20 mai 2023, intre orele 10.00 – 15.00, la Iulius Town Timisoara, in cadrul celei de-a treia editii a Memorialului Automobilistic „Timisoara – 1930, Primul Concurs International de Automobile din Banat”.

Un Renault din 1920, un D.K.W din 1938, Citroen din 1923, Mercedes-Benz din 1939, Mercedes din 1950, Austin din 1927, Buick din 1925, Peugeot din 1934 si Ford V8 din 1938 sunt cateva dintre bijuteriile pe patru roti, care vor fi expuse in Piateta Tucano din Iulius Gardens. In anul 1930 Timisoara intrase pe lista scurta a oraselor cu competitii automobilistice din Romania, prin organizarea primului concurs de automobile din Banat cu participare internationala. Unul dintre Participanti a fost Alteta Regala Principele Nicolae.

Tot in acest weekend, 20 – 21 mai, poti sa vii sa ii sustii pe concurentii de la „3×3 Iulius Town Challenge”, editia a II-a. Publicul va avea ocazia sa asiste la o competitie spectaculoasa, pe langa meciurile de baschet 3×3 fiind organizate si concursuri individuale de aruncari de 3 puncte, aruncari libere, Skills Challenge si KNOCKOUT Challenge. „3×3 Iulius Town Challenge” este organizat de Iulius Town, in parteneriat cu Asociatia Dunk Tm, Dribling, Black Auto Timisoara, Unique Events, CasaRusu si bearstyle.ro, sub egida Federatiei Romane de Baschet.

Duminica, de la ora 11, cei mici sunt asteptati la Teatru de Papusi, care are loc in Iulius Gardens. Saptamana aceasta „Pestisorul de aur” isi va spune povestea, iar de la ora 15 copiii se vor putea intalni cu Zana Florilor.

Insa, daca arta este marea ta pasiune, te asteptam in Iulius Mall, unde are loc expozitia de sculptura mica, „Simfonia existentei”, unde sunt expuse 30 lucrari realizate de Laura Soneriu, in ani diferiti. Acestea exprima sentimentele experimentate pe parcursul existentei umane si au fost facute din materiale diferite: lemn, marmura, rasina acrilyca sau sticla. Expozitia va fi prezenta in Iulius Mall pana pe 13 iunie 2023.

In acelasi timp, la Iulius Town are loc Food&Music Extravaganza – Cocktail Botanica Weekend, unde restaurantele din Iulius Gardens te asteapta cu preparate delicioase si cocktailuri savuroase. Tot in acest weekend vor avea loc concerte sustinute de Lidia Buble si Vunk, iar primul Festival al artei florale – Florall din Iulius Town Timisoara, unde echipe de floristi din toata tara isi vor prezenta parfumatele creatii, te asteapta sa petreci un final de saptamana fresh si plin de culoare. Citeste mai multe despre evenimente pe pagina de Facebook a Iulius Town! (I.P.)

Leave a Reply