Un ofiter de la IPJ Timis a fost suspendat din functie, dupa ce i-a declarat „razboi” atat institutiei, cat si inspectorului sef Alin Petecel

Judecatoria Timisoara si-a declinat, la termenul de ieri, competenta de solutionare a unei noi plangeri formulate de comisarul sef Merticariu Cezar Constantin, sef de tura la dispeceratul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Timis, atat impotriva institutiei, cat si a inspectorului sef Alin Petecel, trimitand dosarul 16123/325/2022 pe rolul Tribunalului Timis.


„Admite exceptia necompetentei materiale a Judecatoriei Timisoara, invocata din oficiu. Declina competenta de solutionarea a cauzei in favoarea Tribunalului Timis – sectia de contencios administrativ si fiscal. Fara cale de atac”, se mentioneaza in hotararea pronuntata la termenul de ieri, 18.05.2023.

Implicat in mai multe litigii civile contra IPJ Timis, litigii aflate pe rolul instantelor judecatoresti, comisarul sef Merticariu Cezar Constantin a fost suspendat din functie, decizie a conducerii Politiei Timis care, de asemenea, a fost contestata in instanta. „Durata sanctiunii este de 3 sau 6 luni, pana domnul Merticariu isi clarifica situatia pentru care a fost suspendat”, ne-au lamurit surse judiciare din cadrul IPJ Timis.

De altfel, pentru un ofiter de politie, care are o anumita obligatie de rezerva in viata publica, numarul dosarelor civile in care este parte, aflate in diverse stadii de solutionare pe rolul instantelor din Timisoara, este extrem de ridicat. O situatie care contureaza profilul unui politist conflictual sau, o alta explicatie, a unui om al legii extrem de ghinionist, dupa principiul „toate mi se intampla numai mie”.

Mai cu seama ca, in razboiul declansat impotriva IPJ Timis in urma cu cativa ani, Merticariu Cezar Constantin este, cand castigator, cand pierzator, in functie de natura litigiului, intr-un sir de confruntari in instanta care i-a exasperat pe sefii IPJ Timis. Care, spre exemplu, in decembrie 2019, au fost obligati sa-i recalculeze ofiterului reclamagiu toate drepturile salariale.

„Obliga paratul sa recalculeze salariul functiei de baza, a indemnizatiilor, compensatiilor, sporurilor, primelor, premiilor si altor drepturi salariale, la nivelul maxim al acestor drepturi stabilit in cadrul autoritatii publice, pentru fiecare functie, grad/treapta/gradatie/vechime in functie sau specialitate, pentru perioada 11.02.2016 – 01.07.2017”, potrivit Hotararii 1426/2019 din 16.12.2019.

Ultimele actiuni Merticariu Cezar Constantin versus IPJ Timis au fost inregistrate la instantele de judecata in 24.04.2023 (dosar 1668/30/2023, avand ca obiect anulare act administrativ) si 12.05.2023 (dosar nr. 1945/30/2023, avand ca obiect litigiu privind funcţionarii publici statutari), dar si 23.11.2022 (dosar nr. 16123/325/2022, avand ca obiect – contestatie la executare). Vom reveni. (G.I.)

Leave a Reply