CCIAT: Afacerile timisene si Timisoara 2023, promovate in Portugalia

O delegatie de afaceri timiseana condusa de presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Timis, Florica Chirita, se afla, in aceasta saptamana, in Portugalia, unde participa la un Forum de Afaceri si intalniri B2B la Porto, oras infratit cu Timisoara, principal centru industrial al tarii si al doilea ca importanta dupa Lisabona.


In cursul zilei de ieri, 22 mai, delegatia timiseana a participat la evenimentul de promovare a capitalei culturale europene, sustinut de primarul Timisoarei, Dominic Fritz, in prezenta E.S. Ioana Bivolaru, Ambasadorul Romaniei in Portugalia si a Consilierului Economic si Comercial, Adela Fedorca, a directorului general al Asociatiei Antreprenorilor Portughezi (AEP) si Consul Onorific al Romaniei la Porto, Paolo Vaz, a directorului Institutului Cultural Roman din Lisabona Dinu Gindu, a reprezentantilor administratiei, mediului cultural-artistic si  comunitatii de afaceri din regiunea Porto.

Din delegatia romana a facut parte si Stefan Voinea, director Adjunct al Directiei de Relatii Externe a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. Evenimentul de prezentare s-a incheiat cu un moment artistic de exceptie sustinut de Romanian Chamber Orchestra.

Forumul de Afaceri care a urmat a reunit peste 25 de companii din Regiunea Porto din domeniile de interes ale oamenilor de afaceri timiseni, respectiv: industrie alimentara, agricultura, medical, HoReCa, comert, servicii – fiecare companie timiseana avand 3-4 parteneri de discutie.

In deschiderea Forumului, presedintele CCIAT a facut o prezentare a principalilor indicatori economico-sociali ai Judetului Timis si a locului onorant pe care acesta il ocupa in context national, reiterand totodata eficienta parteneriatului intre cele doua organizatii camerale, care a condus la contacte de afaceri bilaterale stabilite in cadrul evenimentelor economice organizate la Porto si Timisoara.

„In numele delegatiei timisene cat si in nume personal sa va salut si sa imi exprim deosebita placere de a reveni in acest frumos oras, de a revedea oameni dragi si colaboratori apropiati care acum 5 ani ne-au primit cu bratele deschise, punand impreuna piatra de temelie a unui parteneriat interinstitutional viabil si al unei relatii profesionale de lunga durata, ce au condus la aprofundarea relatiilor economice si la interactiuni intre comunitatile de afaceri din tarile si regiunile noastre.

Iata ca astazi suntem din nou impreuna la un eveniment ce reprezinta o noua etapa in dezvoltarea relatiilor dintre judetul Timis si Regiunea Porto, un eveniment ce ofera noi perspective de fructificare a oportunitatilor de afaceri din cele doua regiuni”, a spus Florica Chirita.

Concluziile de inchidere a Forumului au fost prezentate de primarii celor doua orase, de Ambasadorul Romaniei in Portugalia, de Directorul General al AEP si de Presedintele CCIAT. Misiunea economica timiseana in Portugalia a fost organizata de CCIAT si AEP, cu implicarea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, ca actiune in cadrul Acordului de Colaborare dintre CCIA Timis si Asociatia Antreprenorilor Portughezi, semnat la Porto, in aprilie 2018, odata cu semnarea acordului de infratire dintre orasele Porto si Timisoara. (I.P.)


Informatii suplimentare la tel. 0722 503 138, e-mail: rolinic@cciat.ro, Rodica Olinic – consilier RP.

Leave a Reply