Partidul National Liberal, 148 de ani de la infiintare! Liberalii din Timis au depus flori la statuia lui Ion I.C. Bratianu

Liberalii din Timis au aniversat 148 de ani de la infiintarea Partidului National Liberal, cel mai vechi partid din Uniunea Europeana, printr-o ceremonie festiva care a avut loc la statuia lui Ion I.C. Bratianu din Parcul Civic, unde au fost depuse buchete de flori.


Printre cei prezenti la statuia fostului om politic roman care a jucat un rol important in Marea Unire din 1918 si in viata politica din Romania moderna s-au aflat subprefectul Ovidiu Draganescu, cel mai vechi liberal cu carnet de partid din Timis, viceprimarul Cosmin Tabara, lider al PNL Timisoara, doctorita Mihaela Valcovici si farmacista Sorina Ciurlea, care conduc organizatiile de femei din PNL Timisoara si PNL Timis.

De asemenea, de la intalnirea festiva nu au lipsit nici deputatii Marilen Pirtea si Cosmin Sandru, in timp ce liderul PNL Timis, Alin Nica, a absentat motivat, fiind plecat la Bruxelles. Secretarul general Danut Groza a sarbatorit, probabil, la Sannicolau Mare…

“Astazi, poate mai mult ca niciodata, este momentul ca liberalii din Romania sa redescopere unitatea. Sa trecem peste orgolii si mandrii si sa ne intoarcem la esenta, la fundatia pe care s-a cladit aceasta structura a libertatii si democratiei. Sa aratam ca liberalii pot fi uniti si pot face mai mult bine impreuna. La multi ani, PNL! La multi ani, liberali din Romania!”, a transmis Alin Nica, mesajul sau fiind postat pe pagina de Facebook a PNL Timis.

Tot pe pagina oficiala a liberalilor din Timis a fost postat si un mesaj aniversar adresat membrilor si simpatizantilor PNL, pe care-l redam integral.

„Se implinesc, astazi, 148 de ani de existenta a Partidului National Liberal, cel mai vechi partid din Uniunea Europeana. De-a lungul timpului, am promovat valorile si reformele liberale, aducand contributii importante la dezvoltarea Romaniei.

Ne mandrim cu realizarile noastre istorice. Am fost mintea si sufletul Unirii Principatelor Romane si am avut un rol esential in reformele economice, agrare si educationale. Am infruntat provocari si ne-am ridicat mereu mai puternici, sustinand proprietatea privata, credinta in Dumnezeu si valorile liberale.

Astazi, ne concentram pe prezent si viitor. La guvernare, am luat masuri sociale importante pentru a sprijini romanii, am crescut punctul de pensie cu 40% in ultimii 3 ani si am marit salariul minim la 3.000 de lei.

Am acordat sprijin financiar pentru cei vulnerabili, pentru a-si putea plati facturile la incalzire si am asigurat alimente si ingrijire pentru cei care aveau cu adevarat nevoie. Am redus pretul carburantilor si am facut pasi concreti spre asigurarea independentei energetice a tarii noastre.

In viitor, ne propunem sa continuam cresterea veniturilor romanilor si consolidarea clasei de mijloc, sa generam noi locuri de munca si sa dezvoltam infrastructura de transport. Vrem sa sprijinim familiile romanesti sa aiba un trai mai bun si sa se simta protejate.

Dupa 148 de ani, continuam sa scriem istoria Partidului National Liberal, investind in viitorul Romaniei si in sansa noastra, a tuturor, de a trai mai bine. Astazi, le transmitem la multi ani tuturor membrilor PNL si tuturor simpatizantilor ideilor liberale.” (Mara Ion)

Leave a Reply