Mai multi candidati la Consiliul Baroului Timis, intrebare esentiala pentru decanul Sergiu Stanila: “Temeiul legal in baza caruia s-a organizat votul online”

Mai multi avocati care au candidat la alegerile pentru Consiliul Baroului Timis, nemultumiti de modul in care s-a desfasurat scrutinul online, au solicitat decanului Sergiu Stanila sa le puna la dispozitie mai multe documente interne, la care, pana in prezent, au avut acces doar cateva persoane.


Printre cei care au jurizat aceste alegeri, si IT-istul Daniel Soimu, devenit un personaj esential in descifrarea procedurilor de vot si a validarii rezultatelor finale.

“Gura a vorbit fara creier, in totala necunostinta de cauza”, a transmis Daniel Soimu celor care au ridicat semne de intrebare asupra modului in care s-a ales noul consiliu, din care face parte, cu o candidatura depusa in ultimul moment, in locul altui avocat care s-a retras intempestiv, si un fost stagiar al decanului Stanila.

Semnatarii adresei catre Baroul Timis, la care inca nu s-a raspuns, solicita, printre altele, procesul verbal cu situatia voturilor valabil exprimate si a voturilor nule, cine a asigurat securitatea cibernetica a votului, temeiul legal in baza caruia s-a organizat votul online, autorizatiile privind securizarea sistemului electronic de vot, documentele din care sa rezulte respectarea de catre Baroul Timis a Regulamerntului GDPR in contextul votului online, lista cu adresele MAC ale dispozitivelor de pe care s-a votat.

De asemenea, in conditiile in care decanul Sergiu Stanila a refuzat sa mai ofere informatii despre organizarea si derularea acestor alegeri, semnatarii adresei – printre care Alin Socol, Florin Kovacs, Glad Simut si altii – mai solicita date privind data si ora la care a fost creat / exportat si salvat centralizatorul rezultatelor, data si ora la care a fost modificat centralizatorul rezultatelor, data si ora la care a fost accesat ultima data centralizatorul rezultatelor, utilizatorii si dispozitivele de unde a fost accesat centralizatorul rezultatelor.

Finalul adresei arunca o si mai mare responsabilitatea asupra organizatorilor alegerilor, in conditiile in care multi avocati spun ca nu si-au putut exercita dreptul de vot, intrucat nu au primit parole in timp util. “Hotararea Consiliului Baroului prin care se ratifica adresele de e-mail, anterior scrutinului din 08.05.2023, in conditiile in care alegerile au fost online”.

Tacerea care, de cateva zile, a invaluit activitatea conducerii Baroului Timis este un semn ca se lucreaza serios la elaborarea unui raspuns cat mai aproape de realitatea virtuala in care s-au plasat alegerile din acest an, un raspuns care sa credibilizeze hotararea decanului Sergiu Stanila de a muta scrutinul in online, atata vreme – dupa cum spun semnatarii adresei nr. 536/18.05.2023 inregistrata la Baroul Timis – “nu eram intr-o situatie exceptionala, iar Constitutia Romaniei nu permite un asemenea vot.” (G.I.)

3 thoughts on “Mai multi candidati la Consiliul Baroului Timis, intrebare esentiala pentru decanul Sergiu Stanila: “Temeiul legal in baza caruia s-a organizat votul online”

  1. Adresa ar trebui publicata si pe grupul de whatsapp al avocatilor astfel incat, potentialii doritori, care nu au cunostinta despre acest demers, sa isi poata exprima la randul lor sustinerea

  2. Ehehe….daca si la avocati merge cu smechereala…vai de noi.
    Suntem o natie de farsori…doar pamantu galben ….

  3. Cum sa furi alegerile? Trebuie sa se faca lumina in acest caz. Cautati si in registrele Baroului fiindca surprizele o sa fie mari. Daca e nevoie va dau multe amanunte! Succes!

Leave a Reply