Scandal in randul revolutionarilor Timisoarei, dupa ce Tudorin Burlacu a acceptat sa fie martorul deputatului „Mitraliera”! „Denatureaza grav si aproape iremediabil evenimentele”

Marturia lui Tudorin Burlacu de la Curtea de Apel Bucuresti, din dosarul in care  fostul deputat PSD Catalin Radulescu, zis „Mitraliera”, este judecat pentru fals in declaratii in legatura cu obtinerea certificatului de revolutionar cu rol determinant, a inflamat spiritele printre luptatorii autentici care si-au riscat viata la Revolutia din 1989.


Printre cei care critica dur incercarea lui Tudorin Burlacu de a-l salva pe Catalin Radulescu, de a-l plasa in mijlocul evenimentelor fierbinti de la Timisoara, se afla si revolutionarul Sorin Oprea, stabilit in Anglia, care, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, spune raspicat ca nimeni nu l-a remarcat pe Radulescu in timpul Revolutiei de la Timisoara.

Iata luarea de pozitie a revolutionarului Sorin Oprea, care-l acuza pe Burlacu de sperjur si denaturarea istoriei:

“Bun gasit prieteni!

In cursul zilei de ieri, am intrat in posesia unor informatii care au reusit sa ma intristeze pe mine personal dar si asociatia pe care o reprezint (LAVIRED) si sa ma faca sa reconsider pozitionarea si atitudinea fata de diferite situatii si oameni.Imi lasa un gust amar pozitionarea domnului Tudorin Burlacu in fruntea listei de sustinatori ai lui Catalin Radulescu, acel ales al poporului, care afirma ca va impusca in stanga si dreapta pe cei care il necajesc.

Acest domn detine titlu de revolutionar cu rol determinant, desi in declaratia sa initiala Revolutia l-a gasit la Pitesti, acolo unde descrie cronologic actiunile intreprinse de el.

La aproape 34 de ani de atunci, cand fostul parlamentar este acuzat intr un dosar prin care i se imputa statutul de revolutionar minciuna si declaratii mincinoase si implicit drepturile banesti, unul dintre revolutionarii timisoreni ii muta lui Radulescu actele de „mare vitejie” la Timisoara, (oare pentru ca este oras martir?) si il face erou in detrimentul atator mii de oameni care nu si au revendicat nici un drept, desi au iesit in strada si si -au riscat viata pentru o viata libera, departe de minciuni.

Este oare posibil, ca doar tu, revolutionar cunoscut, sa iti reglezi conturile cu cei care transmit mesaje in dezacord cu tine, si sa mergi sa depui marturie, care denatureaza grav si aproape iremediabil pentru tine evenimentele?

Este pacat ca tocmai noi, cei care am luptat, sa sfidam adevarul, onoarea, corectitudinea tot ce sta la baza importantei pagini de istorie.

Lipsa totala a reactiei punctuale, a majoritatii luptatorilor in revolutie, de corectare a minciunii si a denaturarii adevarului ne-a impins in spate cu ani si a reusit sa faca neincrezatori in faptele noastre oamenii buni ai acestei tari.

Este greu sa inteleg ce a stat la baza demersului direct, cand revolutionarul Burlacu, proclama aflarea adevarului si neputinta autoritatilor de a face acest lucru. Declar hotarat si raspicat faptul ca nimeni, dintre cei care sunt indreptatiti, nu l-au remarcat pe domnul Radulescu in timpul Revolutiei.” (G.I.)

Foto: Facebook / Sorin Oprea

Leave a Reply