Marcel Miclau, secretar general al ANOFM: Peste 400 de refugiati din Ucraina sunt angajati in Timis

Banateanul Marcel Miclau, secretarul general al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, fostul director al AJOFM Timis, a participat, in perioada 22-24 mai, la dezbaterea “Solidaritate pentru Ucraina” organizata la Parlamentul European.


La eveniment au fost prezenti reprezentanti ai institutiilor guvernamentale cu atributii in gestionarea problematicii persoanelor refugiate din Ucraina.

Din partea Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale a participat, Marcel Miclau, secretarul general al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, care a prezentat modificarile legislative din Romania pentru simplificarea procedurilor privind de asistenta sociala si cele de ocupare.

Au fost prezentate datele statistice gestionate de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, de la izbucnirea conflictului armat si pana in prezent.

Astfel, 1.038 persoane varstnice au fost  sprijinite in centre sociale, 138 de persoane cu dizabilitati si 7.994 de cetateni ucraineni au fost angajate de la declansarea conflictului armat.

De asemenea, au fost prezentate masurile active derulate (burse ale locurilor de munca, cursuri de formare profesionala etc.) in vederea asigurarii protectiei si integrarii in munca a persoanelor care s-au refugiat pe teritoriul Romaniei, precizand ca pana in acest moment sprijinul acordat cetatenilor ucraineni a fost sustinut din bugetul national al tarii noastre.

“Cei mai multi angajati ucraineni, dupa Bucuresti (2.800 persoane), sunt in Timis – peste 400”, a declarat Marcel Miclau, miercuri 24 mai, citat de Ziua de Vest. (I.P.)

Leave a Reply