Cumnatul lui Mircea Geoana, dat in urmarire de Politia Romana! Fostul presedinte al EximBank a fost condamnat la 6 ani de inchisoare si se sustrage executarii pedepsei

Ionut Mircea Costea, fostul presedinte al EximBank, a fost data in urmarire de Politia Romana. Acesta a fost condamnat astazi, 26 mai, la 6 ani de inchisoare cu executare in dosarul reabilitarii caii ferate Bucuresti-Constanta.


Fostul presedinte al EximBank a fost dat in urmarire de Politia Romana dupa ce acesta nu a fost gasit de autoritati si nu s-a predat in urma deciziei instantei de astazi.

Politia Romana a aratat ca Mircea Costea, cumnatul lui Mircea Geoana, a fost dat in urmarire deoarece „impotriva celui in cauza, Tribunalul Bucuresti a emis la data de 26.05.2023 un mandat de executare a pedepsei inchisorii, fiind condamnat la 6 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma complicitatii”.

Instanta a descontopit pedeapsa rezultata de 7 ani de inchisoare dupa cum urmeaza: 6 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, 7 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de complicitate la luare de mita, insa a dispus incetarea procesului penal pentru infractiunea de trafic de influenta ca urmare a implinirii termenului de prescriptie a raspunderii penale. De asemenea, Curtea Suprema a redus cuantumul pedepsei pentru infractiunea de complicitate la luare de mita de la 7 ani la 6 ani de inchisoare.

Totodata, in acelasi dosar, a fost condamnat la 7 ani si 4 luni de inchisoare si fostul ministru de Finante Sebastian Vladescu pentru fapte de coruptie. Acesta s-a predat Politiei la doar cateva ore de la anuntarea deciziei instantei si a fost escortat de catre oamenii legii catre penitenciar.

Cristian Boureanu a scapat de inchisoare, dupa ce Curtea Suprema a decis ca faptele s-au prescris.

De asemenea, instanta confiscarea a 2,1 milioane de euro si 4 milioane de lei de la Sebastian Vladescu si 2 milioane de euro si 3 milioane de lei de la Mircea Costea si mentine sechestrele pe avere pentru toti, inclusiv pentru Cristian Boureanu. (V.E.)

Leave a Reply