Premiera la Scoala de Agenti de Politie Campina! Din cele 1300 de locuri de politisti scoase la concurs, vor fi ocupate mai putin de jumatate

Candidatii care au trecut proba de evaluare a performantelor fizice la Scoala de Agenti de Politie “Vasile Lascar” Campina vor sustine, azi, examenul de evaluare a cunostintelor teoretice. La aceasta proba, cei 1002 candidati ramasi in concurs, din cei aproape 2000 inscrisi, vor trebui sa raspunda la o serie de intrebari din legislatia romaneasca si europeana.


Astfel, potrivit informatiilor postate pe site-ul Politiei Romane, din bibliografia obligatorie fac parte Constitutia Romaniei, Legea privind statutul cadrelor militare, Drepturile omului si a libertatilor fundamentale, Forme de discriminare, Legea privind organizarea si functionarea Politiei Romane, Statutul politistului etc.

Pe langa legislatia specifica, candidatii au de raspuns la un intrebari din limba romana si o limba straina la alegere (engleza sau franceza), relateaza ziarulincomod.ro. Urmeaza, apoi, vizita medicala, iar numarul candidatilor care vor fi declarati admisi la Scoala de Politie de la Campina risca sa fie, la final, sub 50% din numarul locurilor scoase la concurs.

Din experienta anilor anteriori, din numarul celor care intra la proba scrisa, o treime nu reuseste sa obtina media 5 necesara admiterii. Si proba medicala este decisiva, pentru ca, in ultimii ani, candidatii au avut probleme din cauza tatuajelor si a piercing-urilor, interzise in politie.

Este pentru prima data in istoria unitatii de invatamant aflata in subordinea MAI cand nu se vor ocupa toate cele 1300 de locuri scoase la concurs. (G.I.)

One thought on “Premiera la Scoala de Agenti de Politie Campina! Din cele 1300 de locuri de politisti scoase la concurs, vor fi ocupate mai putin de jumatate

  1. Stați flexați. Locurile rămase libere se vor ocupa prin încadrare directă, fără examen scris sau alte prostii, de către pilele politice. Trebuie joburi și pentru tineri mai puțin dotați intelectual, dar care au lipit și ei afișe pentru Simonis, Grindeanu, Nica, Groza și Gorghiu.
    Claro muchachos? Îîî…ăăă?

Leave a Reply