Greva japoneza a politistilor de penitenciare! De maine, Penitenciarul Craiova va fi blocat prin metoda „excesului de zel”

Politistii de penitenciare isi vor desfasura marti activitatea profesionala purtand o banderola alba pe brat, pentru a atrage atentia clasei politice cu privire la dezastrul in care se afla penitenciarele din cauza proastei guvernari PNL-PSD-UDMR, a anuntat luni Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP).


Greva japoneza de marti va fi urmata de blocarea la propriu a penitenciarelor.

„Miercuri, 31.05.2023 politistii de penitenciare vor refuza sa intre la programul de lucru timp de 2-4 ore, deoarece s-au saturat sa mai fie bataia de joc a lui Marcel Ciolacu si a lui Nicolae Ciuca. Protejarea pensiilor militare vehement trambitata in spatiul public de cei doi politicieni s-a dovedit a fi o mare minciuna si o inselatorie de proportii, la fel cum este guvernarea PSD-PNL”, a transmis FSANP.

Federatia Sindicatelor din ANP anunta ca politistii de penitenciare vor incepe de miercuri blocarea penitenciarelor prin “exces de zel”.

Primul penitenciar blocat prin “exces de zel” va fi Craiova, urmat de Bistrita si Bacau. Metoda excesului de zel a fost preferata pentru ca politistii de penitenciare nu au dreptul la greva.

In schimb, metoda ocolitoare a grevei si anume “excesul de zel” inseamna respectarea cu strictete a legilor, regulamentelor si procedurilor interne care blocheaza politia penitenciara. Birocratia, lipsa de personal si precaritatea dotarilor pot determina ca prima activitate dintr-o puscarie si anume “accesul angajatilor in penitenciar” sa dureze aproximativ 4 ore, activitate care in mod obisnuit dureaza aproximativ 45 de minute, potrivit FSANP. (V.E.)

Leave a Reply