Olimpiada Nationala a Sportului Scolar: Echipa de fotbal feminin U10 a Scolii Gimnaziale Nr. 24 din Timisoara, campiona nationala

Etapa nationala de Fotbal feminin U10 Cupa Tymbark, competitie desfasurata in cadrul Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar si gazduita de Federatia Romana de Fotbal in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, care a avut loc in perioada 25-28 mai 2023, a consfintit victoria reprezentantei Timisoarei.


La aceasta competitie s-au aliniat cele mai puternice 8 echipe din tara, reprezentand judetele: Buzau, Bucuresti, Maramures, Mures, Pitesti, Suceava, Teleorman si Timis.

Judetul Timis a fost reprezentat de echipa de fotbal fete din clasele a III-a si a IV-a  a Scolii Gimnaziale Nr. 24 din Timisoara, compusa din elevele Briciu Ines, Briciu Sofia, Grigoras Daria, Sirbu Ema, Toma Amalia, Modra Carina, Coman Raluca, Vida Maya, Veina Irina, Ignea Enya, Tite Alexandra si Stubner Annemari.

In faza finala a Cupei Tymbark Junior, echipa de fotbal feminin U10 a Scolii Gimnaziale Nr. 24 din Timisoara, avandu-i pe banca pe domnii profesori Nistoran Razvan si Mezo Alexandru, a castigat detasat faza grupelor pe terenul bazei sportive ”Mobexpert Coresi” cu rivalele din Mures (8-0), Maramures (7-0) si Bacau (6-1).

In semifinale, micutele fotbaliste banatene au invins cu 6-0 reprezentanta judetului Teleorman, iar marea finala disputata pe Stadionul Giulesti a fost castigata tot de reprezentanta judetului Timis cu scorul de 3-0 in fata echipei din Maramures.

La finalul competitiei, emblema fotbalului romanesc Miodrag Belodedici a oferit elevei Briciu Sofia trofeul pentru cea mai buna jucatoare a finalei, iar sora ei Ines Briciu a primit trofeul pentru cea mai buna jucatoare a turneului.

Clasamentul competitiei:

Scoala Gimnaziala Nr. 24 – Timisoara

Scoala Gimnaziala ”Dr. Ilie Lazar”- Maramures

Scoala Gimnaziala “Tudor Vladimirescu”- Pitesti

Liceul Teoretic Piatra – Teleorman

Scoala Gimnaziala ”Miron Costin” – Suceava

Scoala Gimnaziala ”Sf. Treime” – Bucuresti

Scoala Gimnaziala ”S. Illyes Lajos”- Sovata

Scoala Gimnaziala Costesti – Buzau

Pe tot parcursul competitiei echipa Scolii 24 a fost sustinuta din tribune de cea mai spectaculoasa galerie formata din parintii micutelor fotbaliste.

Festivitatea de premiere a fost onorata de Miodrag Belodedici, dublu castigator al Cupei Campionilor Europeni si ambasador al competitiei, Marius Niculae manager sportiv al loturilor de tineret si juniori, Daniel Pancu selectioner U20 si Burleanu Razvan presedintele Federatiei Romane de Fotbal – a explicat prof. Cristi Modra. (I.P.)

Sursa: Ziua de Vest

Leave a Reply