VIDEO / O falsa doctorita a fost saltata de politisti, dupa ce mai multe „paciente” carora le-a injectat acid hialuronic in buze au ajuns la Urgente

O tanara in varsta de 23 de ani, din Bucuresti, a fost retinuta de politisti sub acuzatia exercitare fara drept a unei profesii sau activitati si vatamare corporala din culpa, dupa ce s-a dat drept medic estetician si a administrat mai multor „paciente” injectii cu acid hialuronic.


Mai multe cliente au ajuns la spital din cauza reactiilor adverse si chiar „doctorita” a avut nevoie de ingrijiri medicale din cauza acestei practici.

Falsa esteticiana isi facuse un renume si era foarte cautata de femeile care doreau sa-si infrumuseteze aspectul fizic cu bani putini, ea avand mai multe programari pe zi. Pentru o astfel de operatiune cerea 600 de lei.

La data de 30 mai 2023, politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Sectia 26 Politie au pus in executare un mandat de perchezitie domiciliara, in Municipiul Bucuresti, intr-un dosar in care sunt efectuate cercetari privind savarsirea infractiunilor de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati si vatamare corporala din culpa.

Din datele si probele administrate in cauza, a rezultat presupunerea rezonabila ca, in perioada ianuarie 2022 – prezent, la o adresa din Sectorul 4, o femeie, in varsta de 23 de ani, ar fi exercitat acte medicale de chirurgie estetica fara sa aiba calitate sau studii medicale in acest sens. Astfel, prin activitatile efectuate ar fi cauzat mai multor persoane traume fizice, iar pentru vindecare a fost necesara interventia in regim de urgenta a unor medici specializati in chirurgie estetica.

In urma efectuarii perchezitiei, persoana banuita a fost depistata si condusa la audieri. De asemenea, au fost identificate si ridicate mai multe bunuri de interes in cauza, precum si obiecte sanitare si 3.800 de lei, a caror provenienta nu a putut fi justificata.

Totodata, au fost identificate doua tinere, de 18, respectiv, 22 de ani, asupra carora banuita ar fi exercitat, in repetate randuri, acte medicale de chirurgie estetica.

In baza probatoriului administrat in cauza, femeia a fost retinuta pentru 24 de ore, urmand a fi prezentata magistratilor cu propunere legala.

Cercetarile sunt continuate de catre politisti din cadrul Sectiei 26 Politie, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4, sub aspectul savarsirii infractiunilor de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati si vatamare corporala din culpa”, a transmis Politia Capitalei. (V.E.)

Leave a Reply