Interlopul care lua taxa de protectie de la transportatorii din Ucraina, arestat preventiv! Procurorii DIICOT au stabilit ca „Mitosh” obtinea 10.000 euro pe luna

Unul din cei patru interlopi din Suceava care au fost pusi sub acuzare de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Suceava, sub acuzatia ca santajau si cereau taxa de protectie unor ucraineni, a fost arestat.


Un complet de drepturi si libertati de la Curtea de Apel Suceava a admis contestatia procurorilor si a dispus emiterea unui mandat de arestare pentru o perioada de 30 de zile pe numele lui Dumitru Corocaescu, zis ”Mitosh”.

Celelalte trei persoane implicate in acest caz, Alina Ionela Corocaescu, Virgil Iulian Birlescu si Petru Codrita Butnar, vor fi cercetate sub control judiciar.

Procurorii DIICOT ii acuza pe cei patru ca au identificat mai multi transportatori ucraineni, care efectuau curse pe traseul Aeroportul ”Stefan cel Mare” Suceava – Cernauti si retur. Potrivit unui comunicat de presa, sucevenii i-ar fi constrans pe ucraineni sa plateasca periodic o taxa de protectie, convingandu-i ca doar in acest fel pot efectua activitatile de transport.

De asemenea, pentru a determina persoanele vatamate sa plateasca sumele de bani, grupul infractional ar fi recurs la amenintarea cu acte de violenta, la intrebuintarea de acte de lovirea sau alte violente, la efectuarea de sesizari ale autoritatilor, cu privire la faptul ca cetateni ucraineni ar fi efectuat, fara drept, transport de persoane.

Totodata, pentru a controla activitatea desfasurata de transportatori, cel putin un membru al grupului infractional organizat s-ar fi deplasat in zona aeroportului in intervalele de timp in care ar fi aterizat sau ar fi decolat curse aeriene internationale. In aceasta modalitate, grupul infractional organizat a obtinut aproximativ 10.000 de euro pe luna de la transportatorii ucraineni”, se arata intr-un comunicat al DIICOT, citat de Monitorul de Suceava.

Gruparea s-a constituit in cursul anului 2022, iar pentru a documenta activitatea infractionala, in cursul zilei de joi, 25 mai, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Suceava au efectuat 4 perchezitii domiciliare.

Leave a Reply