DESCINDERE! Un politist de la IPJ Botosani a fost retinut de procurori, fiind acuzat ca ar fi divulgat informatii secret de serviciu unui jurnalist

Ofiterii de politie judiciara ai DGA Botosani au descins la Politia Municipiului Botosani, unde s-au efectuat perchezitii intr-un dosar de coruptie. Este vorba despre un agent de politie, care ar fi primit mita pentru nu cerceta furtul unui telefon, dar si pentru ca ar fi divulgat informatii secrete unui jurnalist de la o publicatie locala.


Potrivit Directiei Generale Anticoruptie (DGA) – Serviciul Judetean Anticoruptie Botosani, ofiterii de politie judiciara, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, au perchezitionat domiciliul agentului, dar si sediul Politiei Municipiului Botosani – Biroul de Investigatii Criminale, unde, intr-un birou, isi desfasoara activitatea un agent de politie judiciara cercetat in cauza.

Perchezitiile s-au facut intr-o cauza penala avand ca obiect infractiuni de coruptie, abuz in serviciu si divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice.

„In cursul lunii ianuarie 2023, inculpatul, agent de politie in cadrul IPJ Botosani – Politia Municipiului Botosani – Biroul de Investigatii Criminale, a acceptat promisiunea de dare de mita facuta de catre o persoana fara calitate speciala, suspect in cauza, care i-a oferit o suma de bani, cu privire la cercetarile unei fapte de natura penala, respectiv furtul unui telefon mobil pe care aceasta a sesizat-o. Din cercetari a rezultat faptul ca, in aceste imprejurari, agentul de politie nu si-a indeplinit atributiile de serviciu.

Totodata, in perioada noiembrie 2022 – mai 2023, agentul de politie a furnizat unui jurnalist de la o publicatie locala, informatii secrete de serviciu sau nepublice, informatii care, ulterior, au fost publicate in articole de presa, fiind afectate interesele si activitatea IPJ Botosani. Totodata, in aceeasi perioada i-a divulgat unei alte persoane, fara calitate speciala, faptul ca este cercetata in cadrul mai multor dosare penale ce se afla pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani”, transmite, miercuri, DGA.

Fata de agentul de politie judiciara s-a mai retinut faptul ca, in calitate de agent de politie judiciara, fiind in exercitarea atributiilor de serviciu, cu intentie, procurandu-le astfel unor persoane beneficii nepatrimoniale reprezentate prin eludarea raspunderii penale si contraventionale.

Se fac cercetari cu privire la activitatea infractionala a altor doua persoane, fara calitate speciala, cu privire la savarsirea infractiunilor de dare de mita si complicitate la dare de mita.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani a emis ordonanta de retinere fata de agentul de politie, pentru o perioada de 24 de ore, urmand ca joi sa fie sesizata instanta de judecata cu privire la luarea de masuri preventive fata de acesta. Dosarul penal a fost inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani ca urmare a sesizarii din oficiu a ofiterilor DGA Botosani. (V.E.)

Leave a Reply