Alti doi timisoreni care au predat deseuri catre persoane neautorizate, sanctionati de politistii locali cu amenzi in valoare totala de 15.000 de lei

Politistii locali din cadrul Serviciului Protectia Mediului au continuat verificarile pentru identificarea si luarea masurilor legale in cazul persoanelor care abandoneaza cantitati semnificative de deseuri sau le predau unor operatori neautorizati, fapte prevazute si sanctionate de OUG 92/2021, privind regimul deseurilor.


In aceste zile, politistii locali au identificat un cetatean de pe Strada 16 Decembrie nr. 20, care a predat deseurile unui operator neautorizat, o parte din acestea fiind abandonate in fata imobilului. Detinatorul deseurilor a fost sanctionat cu 10.000 lei, dispunandu-se si igienizarea locatiei.

In aceeasi zona, pe str. Emanuil Gojdu nr. 3, a fost identificata o alta persoana care a predat deseuri rezultate din renovarea apartamentului unor angajati ai societatii de salubrizare Retim SA, dar care nu erau autorizati sa preia resturile in cauza, neavand documente in acest sens. Persoana in cauza a fost sanctionata cu 5.000 de lei.

In urma notificarii, societatea de salubrizare va ancheta cele constatate de politistii locali si va stabili gradul de implicare a angajatilor sai si masurile care se pot lua in acest caz. Reamintim cetatenilor ca este foarte important sa respecte legislatia in vigoare pentru a evita sanctionarea, amenzile pentru astfel de fapte fiind intre 5.000 lei si 15.000 lei.

Sase persoane au fost sanctionate de politistii locali, in ultima perioada, potrivit actului normativ mentionat, pentru astfel de fapte, cu amenzi totale de 105.000 de lei. (Politia Locala Timisoara – Biroul Relatii Publice si Registratura)

Leave a Reply