Romeo Dunca neaga faptul ca se afla la mansa elicopterului care a zburat deasupra caselor din Remetea Mare. „Eram cu bicicleta pe Via Transilvanica!”

Presedintele CJ Caras-Severin a decis sa rupa tacerea – dupa incidentul cu elicopterul, de zilele trecute, cand a fost sesizata politia cu privire la un zbor la joasa altitudine, cu acrobatii, intr-o zona de case din comuna Remetea Mare – si a negat categoric ca s-a aflat la mansa aparatului de zbor.


„Unul din elicopterele mele, cu un alt pilot, are de verificat 6.000 de kilometri de linii de medii si inalte in toata tara. Dureaza cam doua luni si 250 ore de zbor. Serviciul este contractat de Enel si are toate autorizatiile necesare. Inaltimea de zbor, desi e aparent redusa, e peste cea de siguranta pentru desfasurarea de lucru aerian specific. Pana azi (ieri n.r.) am facut 838 de km din cei 1400 ai Via Transilvanica!”, a declarat Dunca, pentru publicatia Caras Online.

Transportatorul politician a dezvaluit ca, in aceste zile, s-a aflat doar la ghidonul bicicletei sale, pe un traseu de ciclocros, in apropiere de Cugir, si nu la mansa elicopterului, cum sustin haterii sai.

„E doar un exemplu cras de rautate si o alta incercare de a fi denigrat”, a mai spus Romeo Dunca, grabit sa revina cu bicicleta la Resita, unde, astazi, a fost prezent la sedinta Consiliului Judetean Caras-Severin.

Potrivit legislatiei aeronautice in vigoare, in cazul in care se va demonstra ca elicopterul nu avea autorizatie de zbor si ca a coborat sub plafonul minim de siguranta, Romeo Dunca risca amenda si suspendarea licentei. (G.I.)

Leave a Reply