Cel mai mare pol de business din vestul tarii, la Iulius Town Timisoara! 50 de companii si peste 9.500 de angajati (P)

Cel mai mare hub de business din vestul tarii, dezvoltat de compania IULIUS in ansamblul mixt Iulius Town, reuneste unii dintre cei mai puternici furnizori de „inteligenta” din domeniul tehnologiei si automotive la nivel mondial.


Cele patru cladiri de birouri United Business Center (UBC) totalizeaza peste 80.000 mp inchiriabili si 50 de companii multinationale, de pe trei continente, cu aproximativ 9.500 de angajati, care livreaza de aici tehnologii si servicii folosite worldwide.

Printre acestea se numara Amazon, care, de curand, si-a relocat biroul din Timisoara in cladirea UBC 0, inaugurata in toamna anului trecut.

UBC 0 dispune de 30.000 mp inchiriabili, desfasurati pe 15 etaje si reprezinta noua generatie de cladiri office premium din Timisoara, imbinand elemente de arhitectura contemporana cu dotari tehnice de ultima generatie, care au un impact major in confortul angajatilor si faciliteaza un consum responsabil de resurse.

„Timisoara este un oras atractiv pentru companiile care doresc sa se dezvolte in aceasta parte de Europa, datorita hub-ului de talente, cu specializari multiple, existent aici, iar formarea, in Iulius Town, a celui mai mare pol de business din centrul tarii este o dovada in plus.

Mixul de servicii, facilitatile din ansamblu, spatiile de birouri green la cele mai inalte standarde si experienta de lucru au contribuit la formarea unei comunitati puternice si competitive.

Suntem mandri sa gazduim o varietate atat de mare de specialisti, care contribuie la accelerarea performantei de business a companiilor inovative pe care le avem partenere in ansamblul mixt”, a declarat Laurentiu Manea, Office Buildings Manager Iulius Town Timisoara.

Centrul Amazon din UBC 0 se intinde pe o suprafata de 3.200 mp, pe intreg etajul patru si jumatate din nivelul cinci al cladirii si include mai multe echipe: Ring, Trusted Shopping Experience, Global Solutions and Risk Compliance si Retail Business Services.

„Investim in Romania de aproape 20 de ani, iar noul birou din Timisoara reprezinta o alta etapa majora pentru angajamentul companiei Amazon fata de tara. Acest birou dispune de dotari de ultima generatie si va gazdui peste 100 de oameni, care vor lucra in echipele noastre si vor dezvolta in continuare tehnologii de ultima generatie pentru a imbunatati vietile clientilor nostri”, spune Cristian Josan, General Manager of Amazon Development Center Romania.

Ring, o companie din cadrul Amazon, are angajati in Timisoara inca din anul 2019. Echipa ofera suport pentru proiectele prioritare, intrucat Ring se straduieste sa reimagineze securitatea locuintei, oferindu-le clientilor solutii inovatoare care sa le ofere liniste atat in interiorul, cat si in afara casei. Misiunea Ring este de a creste siguranta cartierelor, iar dispozitivele lor, de la soneria Ring cu camera video pana la camerele de securitate Ring, contribuie la extinderea capacitatilor de care dispun optiunile clasice de securitate, prin interconectarea tuturor dispozitivelor de securitate si a dispozitivelor inteligente din intreaga casa.

In total, 19 companii, din domenii precum IT&C, automotive sau inginerie, isi desfasoara activitatea in UBC 0, iar peste 4.000 de angajati beneficiaza de optiunile acestei cladiri eco-friendly care este integrata in ansamblul mixed-use Iulius Town. Acestia au in proximitatea locului de munca numeroase facilitati, precum: cea mai mare suprafata de retail din afara Bucurestiului (105.000 mp si 330 de magazine), cea mai variata oferta de food&beverage in acelasi loc, cinema multiplex, centru de fitness, hypermarket, food court, gradinita si scoala primara etc.

Birourile UBC prezinta avantajul unei gradini urbane integrate in acelasi proiect, care permite imbinarea activitatii la birou cu relaxarea in aer liber, inclusiv printr-o agenda de evenimente variata.

UBC 0 este singura cladire din Romania cu dubla certificare green – LEED Platinum, conform sistemului de evaluare LEED 2009 Core and Shell Development, si EDGE Advanced din partea US Council of Green Buildings.

Despre IULIUS

Compania IULIUS este singurul dezvoltator si operator de proiecte mixed-use de regenerare urbana din Romania, cu o experienta de peste 25 de ani in real estate si cu o prezenta in patru mari orase din tara – Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca si Suceava. Valorea investitiilor realizate in Romania depaseste 1,2 miliarde de euro.

Portofoliul sau cuprinde peste 310.000 mp de retail, in doua proiecte mixed-use de regenerare urbana (Palas Iasi si Iulius Town Timisoara), singurele de acest tip din tara, reteaua nationala de shopping mall-uri regionale (Iulius Mall – Iasi, Cluj-Napoca si Suceava) si proiectele Family Market din Iasi (Miroslava si Bucium). Proiectele sunt lidere de piata la nivel regional si inregistreaza anual peste 70 de milioane de vizite.

In doar zece ani, compania IULIUS s-a impus drept unul dintre cei mai activi dezvoltatori si operatori de spatii office clasa A, construind, sub brandul national United Business Center, poluri regionale de business si comunitati creative multinationale in trei centre universitare importante ale Romaniei – Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca. In total, 15 cladiri verzi cu o suprafata totala de peste 242.000 mp, in care sunt prezente peste 80 de companii si unde lucreaza peste 25.000 de angajati.

Proiectele IULIUS sunt concepte sustenabile, singurele care integreaza gradini ample, aducand natura in mijlocul oraselor, intre oameni. (I.P.)

 

 

Leave a Reply