Procurorii au finalizat cercetarile in dosarul portii de la intrarea in Timisoara care s-a prabusit si a omorat un tanar. VEZI cine sunt vinovatii

Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara a finalizat, dupa sase ani de cercetari, ancheta in cazul prabusirii portii de intrare in oras, din directia Lugoj, soldata cu moartea lui Vlad Baici, un tanar in varsta de 24 de ani, in timpul furtunii din 17 septembrie 2017.


Potrivit Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, sase persoane au incheiat acorduri de recunoastere a vinovatiei, iar o persoana juridica a fost trimisa in judecata.

„Cu privire la sase inculpati s-a incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa. Cu privire la cel de-al saptelea inculpat s-a dispus trimiterea in judecata sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa. Judecatoria Timisoara a fost sesizata cu acordul de recunoastere a vinovatiei si cu rechizitoriul emis in cauza”, a transmis Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara pentru Adevarul.

Conform anchetei renovarea portii de intrare nu a respectat procedura legala.

Cinci dintre cele sase persoane care au incheiat acorduri de recunoastere a vinovatiei sunt persoane fizice – CARABAS T. CRISTIAN GABRIEL, BUZARNESCU I. GHEORGHE, CACUCI I. NICOLAE, OSTOIN V. LIUBOMIR  si CIOBANU T. VALENTIN – in timp ce una este o persoana juridica, respectiv firma Stareto, reprezentata de OSTOIN RADOSNA, responsabila de lucrarile de renovare a portii inainte de prabusire.

Printre cele cinci persoane fizice care si-au recunoscut vinovatia, trei sunt sau au fost angajati ai Primariei Timisoara, iar una este patronul firmei Stareto. Surse judiciare au declarat pentru Adevarul ca acordurile de recunoastere a vinovatiei au fost incheiate in schimbul unei pedepse de trei ani de inchisoare cu suspendare pentru persoanele fizice si o amenda penala in valoare de 80.000 de lei pentru firma Stareto.

Acordul de recunoastere a vinovatiei a fost inaintat Judecatoriei Timisoara pentru a fi validat. Dosarul are numarul unic de inregistrare 12024/325/2023 si se afla in stadiul procesual de fond, fiind inregistrat pe data de 13 aprilie 2023 si ultima modificare fiind facuta pe data de 7 iunie 2023. Este in cadrul Sectiei Penale si se incadreaza in materie penala, avand obiectul sesizarii cu acordul de recunoastere a vinovatiei conform articolului 483 din Noul Cod de Procedura Penala.

Conform anchetei, rabusirea portii s-a produs ca efect cumulat al mai multor factori – problemele proiectul initial legate de dimensionarea stalpilor si fundatiei in raport cu directia vantului, majorarea ariilor expuse la vant in urma lucrarilor de reabilitare din 2015 si vantul extrem de puternic, care a iesit din standardele de calcul. (V.E.)

Sursa: ziua de vest

 

Leave a Reply