Cozi interminabile la intrarea in Grecia, unde se asteapta pana si 9 ore. Rabdarea turistilor, pusa la grea incercare

Intarzierile de la punctele de trecere a frontierei grecesti i-au infuriat pe turistii din Balcani care se arata deosebit de deranjati de aceasta situatie, scrie publicatia elena Thess Today, citata de Rador. Presa elena reclama intarzieri si de 9 ore la punctele de trecere a frontierei spre Grecia, iar turistii sunt furiosi.


„Rusine, rusine, inacceptabil”, cu aceste cuvinte, turistii romani, bulgari sau sarbi comenteaza lungul proces de control de la punctele de intrare in Grecia, la care sunt supusi si anul acesta cei care aleg sa-si petreaca vacanta in nordul Greciei.

Asteptarile lungi care pot depasi uneori chiar si noua ore la punctele de trecere de la Promachonas si Evzonoi afecteaza renumele turismului grecesc pe piata balcanica, arata un articol citat de Economedia.

In ciuda faptului ca turismul rutier are un rol esential, fiind principalul furnizor de turisti pentru Salonic si Halkidiki, treptat, oamenii mai instariti din Balcani abandoneaza ideea de „summer in Greece”, optand pentru destinatii invecinate cu mai putine… obstacole.

Ca solutie pentru o mai buna functionare a punctelor de trecere, dar si pentru a nu pune la incercare rabdarea turistilor, Georgakos subliniaza ca este imperios necesar sa se ia masuri imediate pentru controale mai rapide la punctele de intrare in Grecia pentru ca, altfel, si in ​​aceasta vara se va repeta aceeasi situatie.

„Este nevoie de mai multi angajati la frontiera, de detasari sau redistribuiri, pentru a evita aceasta asteptare”, mai spune presedintele Camerei de Comert Eleno-Sarbe a Greciei de Nord. (E.T.)

Leave a Reply