VIDEO Cea mai mare ferma de canabis din Romania, descoperita chiar in centrul capitalei, pusa pe butuci de procurorii DIICOT

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au dispus, la data de 15.06.2023, retinerea pe o perioada de 24 de ore a unui inculpat, pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc.


In cauza s-a retinut faptul ca, inculpatul a infiintat si intretinut, intr-o cladire (formata din doua hale) situata in Bucuresti, o cultura indoor de canabis, in scopul recoltarii si comercializarii ulterioare a acesteia, consumatorilor de pe raza municipiului.

La data de 14.06.2023, inculpatul, care a incercat sa se sustraga, a fost prins in flagrant in timp ce se afla in incinta halei.

In urma perchezitiei efectuate a fost identificata si ridicata cantitatea de peste 61 de kilograme canabis si 131 plante de canabis, precum si dispozitive necesare intretinerii culturii.

Este vorba despre o instalatie electrica cu lampi neon de mare capacitate, legate in sistem cu transformatoarele aferente, filtre de aer de mare capacitate prevazute cu ventilator, ventilatoare de perete si cu picior, cinci aparate de aer conditionat portabile, doua dezumidificatoare portabile, un panou electric format din sigurante si prize, cabluri electrice , o pompa de stropit si o pompa de apa, sistem de irigare aflat in functiune, conectat la sistemul de alimentare cu apa.

De asemenea, a fost identificat si  echipamentul necesar uscarii, prepararii si  portionarii  drogului de risc (gratare din material textil pentru uscarea plantelor, cantar, tocator si  aparat de vidat).

In cursul acestei zile, a fost sesizat judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva a inculpatului, pentru o perioada de 30 de zile.

Activitatile judiciare au fost realizate impreuna cu politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti – Serviciul Antidrog.

Actiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.
Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. (V.E.)

Leave a Reply