USR Timis, atac virulent la Alin Nica, presedintele PNL Timis: “Este imoral si lipsit de demnitate sa te tii cu dintii de o functie in forul de supraveghere al institutiei care te cerceteaza”

Suntem nevoiti sa reactionam la declaratiile halucinante pe care le-a avut, in aceasta dimineata, Alin Nica, presedintele PNL Timis, in legatura cu revocarea sa din functia de membru al Consiliului National de Integritate, forul de supraveghere al Agentiei Nationale de Integritate.


Este de notorietate faptul ca domnul Alin Nica (foto) este vizat de sesizari ale Agentiei Nationale de Integritate care au fost trimise Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie datorita existentei unor indicii referitoare la savarsirea infractiunilor de „folosire a functiei pentru favorizarea unor persoane”, „fals in declaratii” si „conflict de interese”.

Pe langa acest lucru, exista foarte multi membri ai PNL Timis, demnitari publici, care sunt vizati, la randul lor, de sesizari ANI cu privire la posibile infractiuni si fapte penale.

Este imoral si lipsit de demnitate ca, in acest context, sa te tii cu dintii de o functie in forul de supraveghere al institutiei care te cerceteaza si care a cerut organelor de ancheta sa verifice existenta unor fapte penale in legatura cu tine si cu subalternii tai. 

In baza acestui lucru, usor de inteles pentru oricine are un minimum de bun-simt, a actionat senatorul USR de Timis, Raoul Trifan, atunci cand a cerut plenului Senatului suplimentarea ordinii de zi a sedintei Senatului de miercuri, 21 iunie 2023, cu un vot de revocare a lui Alin Nica din Consiliul National de Integritate.

In lipsa unei demisii din partea acestuia, Senatul este obligat sa ia masurile necesare pentru a proteja prestigiul sau si al Agentiei Nationale de Integritate.

Aroganta presedintelui PNL Timis, pe care a infatisat-o in aceasta dimineata, nu face decat sa ridice mai multe semne de intrebare cu privire la infractiunile la care face referire comunicatul Agentiei Nationale de Integritate din 25 ianuarie 2023. De ce insista sa faca parte din organismul de supraveghere al agentiei? Si cu ce scop? 

Procedura de revocare va fi continuata la plenul urmator al Senatului. Alin Nica nu poate sa mai faca parte din Consiliul National de Integritate. Nu cat timp exista asemenea suspiciuni care planeaza asupra sa. (USR Timis)

Leave a Reply