VIDEO / Locatarii unui bloc din Timisoara, evacuati in miez de noapte! Un incendiu declansat la etajul 4 risca sa cuprinda tot imobilul

Neglijenta unui locatar dintr-un bloc din Timisoara, care a adormit cu tigara aprinsa, a fost la un pas de producerea unei tragedii colective. Pompierii de la ISU Banat au fost anuntati, in noaptea de joi spre vineri, la ora 1,45, de producerea unui incendiu la un apartament situat intr-un bloc de 4 etaje, in Timisoara, pe str Sirius nr. 17.


“A fost alertat Detasamentul 1 de Pompieri Timisoara si trimise la locul interventiei patru autospeciale de stingere cu apa si spuma, o autoscara mecanica de lucru si salvare de la inaltime si o ambulanta SMURD, cu un efectiv de 22 pompieri”, a transmis purtatorul de cuvant al ISU Timis.

La sosirea la locul interventiei, dupa efectuarea recunoasterii s-a constat ca incendiul se manifesta in interiorul unui apartament situat la etajul 3.

In interiorul apartamentului se afla o singura persoana, de sex masculin, in varsta de aproximativ 50 ani, constient, cu arsuri usoare la nivelul gatului. Acesta a fost salvat si predat echipajului medical care, dupa evaluarea primara, l-a transportat la spitalul Clinic Judetean de Urgenta ”Pius Brinzeu” Timisoara.

De la etajul 4 s-au autoevacuat 2 persoane, care au suferit o usoara intoxicatie cu monoxid de carbon, si care au primit asistenta medicala de la o ambulanta SAJ, iar din bloc s-au autoevacuat aproximativ 32 persoane.

In interiorul apartamentului cuprins de incendiu au ars mai multe materiale textile si deseuri menajere, care au produs degajari mari de fum.

Incendiu a fost lichidat in scurt timp, iar in urma verificarile ulterioare s-a ca incendiul s-a produs, cel mai probabil, de la o tigara lasata aprinsa. (V.E.)

 

Leave a Reply