Penitenciarul Timisoara sarbatoreste Ziua personalului din sistemul administratiei penitenciare. VEZI cand este ziua portilor deschise

Ziua personalului din sistemul administratiei penitenciare, se sarbatoreste in fiecare an, la data de 29 iunie, sub patronajul spiritual al Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, ocrotitorii sistemului, reprezentand un bun prilej pentru promovarea traditiilor organizationale ale institutiilor penitenciare, precum si pentru imbunatatirea perceptiei opiniei publice cu privire la rolul lucratorilor de penitenciar in societate.


In perioada 24 iunie-04 iulie a.c. Penitenciarul Timisoara organizeaza o serie de manifestari dedicate Zilei personalului din sistemul administratiei penitenciare, cu scopul de informa cetatenii care este rolul penitenciarului in cadrul sistemului national de aparare si ordine publica, precum si in cadrul comunitatii locale.

Manifestarile debuteaza in acest weekend (24-25 iunie) in Piata Operei Timisoara, unde politistii de penitenciare vor fi prezenti in intervalul 09.00-15.00 cu tehnica de autoaparare (armament si materiale specifice) si masinile de interventie pentru a prezenta societatii civile specificul activitatii desfasurate intr-o institutie penitenciara, precum si standuri de prezentare a ofertei educationale a institutiilor care scolarizeaza viitori angajati.

Manifestarile continua cu o competitie sportiva de mini-fotbal adresata partenerilor institutionali organizata in data de 28 iunie la Baza sportiva Poli.

In data de 29 iunie va avea loc la sediul unitatii – sedinta festiva in cadrul careia vor avea loc avansari de grad inainte de termen pentru ofiteri si agenti, iar incepand cu ora 12, Ziua portilor deschise, prilej cu care institutia noastra invita reprezentanti ai societatii civile si ai mass-media, ONG-uri si institutii partenere, institutii de invatamant din Timisoara, membrii de familie ai personalului unitatii la un tur de vizitare a celor mai reprezentative spatii din penitenciar.

In cadrul evenimentului Ziua portilor deschise va fi organizata si o demonstratie a grupei de interventie a Penitenciarului Timisoara.

“De la inima, la inima” este campania de donare de sange care se va desfasura la sediul Penitenciarului cu sprijinul echipei mobile a Centrului Regional de Transfuzie Sanguina Timisoara in data de 04 iulie – un gest mic cu o semnificatie mare pentru sustinerea societatii, pentru salvarea de vieti omenesti, un act de normalitate in cadrul unei societati responsabile, care pretuieste altruismul si bunatatea, dar in acelasi timp si o motivatie pentru cetateni de a participa la donarea voluntara de sange.

Ziua de 29 iunie reprezinta pentru fiecare politist de penitenciare acea zi in care firescul fiecarui pas se transforma in extraordinar, fiecare cuvant devine porunca, iar fiecare gand capata puteri nebanuite. Sub patronajul spiritual al Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, ocrotitorii sistemului penitenciar romanesc, in aceasta zi sarabatorim performanta, dedicarea si onestitatea, ca repere ale succesului personal si profesional. (Penitenciarul Timisoara, comisar de politie penitenciara Ramona Bana, purtator de cuvant)

 

Leave a Reply