Ceremonia de Absolvire 2023 a Universitatii Politehnica Timisoara! Trei studenti vor primi diplome „Magna Cum Laude”, Zdob si Zdub – in concert

Daca Politehnica timisoreana si-a creat reputatia de cea mai buna din tara si singura recunoscuta peste hotare, cu mult timp in urma, aceasta se datoreaza in primul rand absolventilor, care au creat prestigiul de care se bucura azi institutia pe plan national si international. O noua generatie, promotia 2023, care este si cea de-a 100-a promotie de absolventi ai Universitatii Politehnica Timisoara (prima a fost in 1924), li se alatura, dupa 3, 4 sau 6 ani petrecuti in amfiteatre si laboratoare, la cursuri, seminarii si examene. Pentru a le multumi si a le rasplati eforturile depuse, conducerea UPT a dorit sa le ofere acestora o festivitate memorabila – Ceremonia de Absolvire 2023.


Evenimentul va avea loc in data de 1 iulie 2023 si va incepe la ora 18, in Piata Victoriei, pe platoul din fata Rectoratului UPT, cu un flash-mob si un moment artistic urmat de Parada Absolventilor care, acompaniata de trupa SuperChill, se va indrepta spre Stadionul Stiinta.

Festivitatea, moderata de indragitul actor Pavel Bartos, va include discursul rectorului Universitatii Politehnica Timisoara, conf. univ. dr. ing. Florin Dragan, si al presedintelui Senatului UPT, prof. univ. dr. ing. Radu Vasiu, discursuri ale reprezentantilor mediului economic, cei care ii vor prelua acum pe absolventi, precum si cele ale reprezentantilor studentilor din cele zece facultati.

Iar pentru a demonstra inca o data ca Universitatea Politehnica Timisoara a incurajat si a rasplatit intotdeauna performanta, conducerea UPT a decis sa continue traditia instituita in urma cu cativa ani de evidentiere si recompensare a studentilor exceptionali, care au obtinut media 10 pe tot parcursul studiilor de licenta, prin acordarea, in cadrul Ceremoniei de Absolvire, a unor diplome „Magna Cum Laude”.

In acest an, trei astfel de diplome vor fi acordate in semn de apreciere pentru rezultatele academice remarcabile, pentru dedicare si consecventa in atingerea standardelor de performanta in activitatea didactica, pe intreg parcursul studiilor universitare de licenta, materializate prin media generala 10 pe toti anii de studiu.

Si pentru ca este o seara extraordinara atat pentru absolventi, cat si pentru parintii acestora, nu se poate incheia decat cu un concert extraordinar sustinut de formatia Zdob si Zdub, un impresionant foc de artificii, dar si alte surprize pregatite de organizatori. (I.P.)

Leave a Reply