De ce au fost ucisi cei doi batrani din Timisoara. Autorul crimelor a recunoscut totul in fata procurorului Laurentiu Todea

Andrei Alexandru Minda, tanarul originar din Serbia care a ucis cu sange rece doi batrani din Timisoara, este prezentat, in acest moment, unui judecator de drepturi si libertati de la Tribunalul Timis cu propunere de arestare preventiva pentru infractiunea de omor calificat.


Este asistat din oficiu de avocata Carmen Bucur, din Baroul Timis, care poate face o aparare doar formala, in conditiile in care autorul celor doua crime si-a recunoscut vinovatia si a dezvaluit si motivul pentru care i-a injunghiat mortal pe cei doi pensionari.

Potrivit declaratiilor date in fata procurorului Todea Laurentiu Mirel, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, Andrei Alexandru Minda a locuit in trecut in acelasi imobil in care traiau victimele si ar fi avut la ei o datorie de 2.000 de lei.

Batrana, administrator al cladirii, a vrut sa il ajute si a pus bani de la ea pentru cheltuieli. Insa acesta a plecat intr-o noapte pe furis din apartament si nu s-a mai intors. Iar femeia a ramas cu paguba. Mai mult decat atat, individul se imprumutase de bani de la batrani in mai multe randuri, sume pe care nu le-a returnat niciodata. Acesta este si motivul pentru care femeia i-a deschis usa, pentru ca il cunostea.

Andrei Minda a recunoscut ca se drogase inainte sa intre in casa batranilor. Stia ca femeia era administratorul cladirii si cunostea data la care aceasta incasa banii de intretinere ai locatarilor. Cu acest gand a si intrat peste ei in casa.

Cei doi, in varsta de 75 si 78 de ani, stateau de vorba la telefon cu unul dintre nepoti, care locuieste in Germania. La un moment dat au auzit zgomote in casa. Au apucat sa ii spuna nepotului ca cineva a intrat peste ei, s-au auzit niste zgomote, apoi convorbirea telefonica s-a intrerupt.

Nepotul l-a sunat imediat pe verisorul lui, un alt nepot al celor doi batrani, care locuieste in apropiera acestora. Acesta din urma s-a dus imediat la apartamentul batranilor si, cand a intrat in casa, si-a vazut bunica si bunicul morti, iar in casa inca se afla criminalul care a incercat sa-l injunghie, apoi a fugit.

Totul s-a intamplat in plin centrul orasului, intr-un imobil din Piata Tepes Voda, chiar langa cladirea Tribunalului Timis.

Cu siguranta, Tribunalul Timis va emite un mandat de arestare pe 30 de zile pentru criminalul din Serbia. De remarcat profesionalismul procurorului Todea Laurentiu Mirel, promovat la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, doar de trei luni, care, alaturi de politistii de la Investigatii Criminale, au reusit identificarea si capturarea autorului crimelor in mai putin de 48 de ore de la comiterea faptei. (G.I.)

UPDATE: Andrei Alexandru Minda a fost arestat preventiv pentru 30 de zile!

Leave a Reply