Politistii de la IPJ Timis care l-au capturat pe criminalul sarb: „Cunosteam faptul ca este o persoana extrem de violenta, de aceea am adoptat o reactie ferma pentru imobilizarea lui”

Inspectorul de politie Laurentiu Tambris, din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Timisoara, a dezvaluit secvente din operatiunea contracronometru care a dus la capturarea si incatusarea barbatului de 38 de ani care, marti seara, a ucis doi batrani din Timisoara. Tambris a fost ajutat de colegul sau, subinspectorul Petre Mandrut.


Politistul spune ca autorul crimei avea asupra lui o plasa ce continea haine de schimb si produse de igiena corporala si ca intentiona sa se ascunda in cladirile parasite ale fostului combinat petrochimic Solventul, din apropierea Garii de Nord. In momentul prinderii, acesta nu avea asupra lui arma crimei, scrie news.ro.

”Am fost implicat in mod direct in activitatea de prindere a autorului celor doua crime comise in seara zilei de 27 iunie, impreuna cu colegul meu, subinspector Petre Mandrut. In cursul zilei precedente, in jurul orei 22.00, in urma datelor operative pe care le-am obtinut in regim  de urgenta, ne-am deplasat la locul indicat, respectiv in proximitatea platformei industriale Solventul, unde este strada Garii din Timisoara, unde am reusit sa il depistam pe autorul infractiunii chiar pe strada Garii, in timp ce se deplasa”, a declarat vineri inspectorul de politie Laurentiu Tambris din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Timisoara.

Politistii stiau despre barbat ca este agresiv, asa ca au adoptat o reactie ferma atunci cand l-au capturat. Au fost gasite asupra lui mai multe haine si produse de igiena.

”Noi cunosteam faptul ca este o persoana extrem de violenta si acesta a fost si motivul pentru care, impreuna cu colegul meu, am adoptat o reactie extrem de ferma pentru imobilizarea lui si pentru a nu-i da posibilitatea de a riposta in vreun fel. Mai departe am pocedat la efectuarea unui control corporal asupra autorului infractiunii. Am gasit asupra lui mai multe articole vestimentare de schimb si obiecte de igiena corporala, semn ca se pregatea sa se sustraga in continuare urmaririi penale mai mult timp. Nu a apucat sa opuna rezistenta pentru ca l-am imobilizat, apoi l-am condus la sediul Inspectoratului de Politie unde a fost preluat de colegii nostri”, a declarat Laurentiu Tambris.

Potrivit politistului, fugarul se ascundea in cladirile parasite din zona fostului combinat petrochimic Solventul din Timisoara, pe fosta platforma industriala din apropierea Garii de Nord din Timisoara.

Barbatul de 38 de ani a fost capturat joi seara, in apropierea Garii de Nord din Timisoara, dupa ce marti seara a ucis doi batrani, o femeie si un barbat, care locuiau in Piata Tepes Voda din apropierea Tribunalului Timis. Agresorul si victimele sale se cunosteau. Femeia a fost administrator al imobilului in care locuia si marti a incasat cheltuielile comune ale blocului, lucru cunoscut de barbatul care a ucis-o. Femeia a crezut ca acesta vrea sa isi pateasca datoria la intretinere, cand a sunat la usa ei si i-a deschis. Cu mai multe lovituri de cutit, acesta i-a ucis pe batrana si pe sotul ei, iar inainte sa fuga a fost surprins de nepotul victimelor. A reusit totusi sa fuga cu o geanta in care se aflau 12.000 de lei, banii incasati de administratoare de la locatari.

Vineri autorul dublei crime a fost prezentat magistratilor de la Tribunalul Timis cu propunere de arestare preventiva pentru omor calificat. (I.P.)

Leave a Reply