Timisoarenii continua sa se debranseze de la sistemul centralizat de termoficare. In prezent, sunt inregistrate peste 500 de cereri

Administratorul Special al Colterm, societatea de termoficare din Timisoara, a emis un comunicat de presa in care face o scurta „radiografie” a activitatii regiei, asigurandu-i pe cei peste 55.000 de abonati ca nu exista niciun risc ca, in perioada urmatoare, sa ramana fara apa calda.


Astfel, potrivit datelor prezentate de Alexandru-Cristian Amza, stocurile de combustibil, la inceputul lunii iulie, sunt de 14.076 tone de carbune si 45.860 MWh gaz, cantitate care a fost stocata, respectiv inmagazinata in depozitele subterane.

„In ceea ce priveste consumul curent pentru luna iulie, pentru prepararea apei calde de consum, se continua contractul cu furnizorul de gaz Lord Energy.

In privinta debransarilor/ deconectarilor de la sistemul centralizat de termoficare, pana in prezent, au fost inregistrate 469 de cereri de deconectare individuala si 34 de solicitari de debransare, dintre care 17 sunt case individuale si alte 17 sunt blocuri care insumeaza 151 de apartamente.        

Referitor la proiectul cu finantare europeana intitulat „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timisoara in vederea conformarii la normele de protectia mediului privind emisiile poluante in aer si pentru cresterea eficientei in alimentarea cu caldura urbana Etapa II”, pe Lotul 1 – Retele Primare, au fost executate lucrari pe o lungime de 8.200 metri, dintr-un total de 9.183, procentul de finalizare fiind de 89,3 %, cu precizarea ca, lucrarile pe Lotul 2, respectiv retele secundare de termoficare, au fost finalizate in proportie de 100 %, fiind reabilitati 20.497 metri de retea secundara.

De asemenea, continua lucrarile de repratii si intretinere la CET Sud, pana in prezent fiind finalizate urmatoarele obiective: retele de termoficare din incinta CET Sud; masina 2 de carbune de 1200 t/ora.

Totodata, se afla in curs de executie o serie de lucrari, precum: reparatii la cazanul e abur nr. 3 de 100 t/ora; reparatii la instalatiile de transport carbune (benzi de transport); reparatii la instalatila electrica PRAM-AMC aferente cazanelor de abur nr. 1, 2, 3”, se mentioneaza in comunicatul de presa. (Mara Ion)

One thought on “Timisoarenii continua sa se debranseze de la sistemul centralizat de termoficare. In prezent, sunt inregistrate peste 500 de cereri

Leave a Reply