Traficantii care distribuiau droguri in liceele din Bucuresti, trimisi in judecata de procurorii DIICOT. Acorduri de recunoastere a vinovatiei incheiate cu trei inculpati

Procurorii DIICOT au finalizat rechizitoriul si au trimis in judecata opt persoane in dosarul vizand infractiuni de trafic de droguri, stupefiantele fiind distribuite in licee din Bucuresti. Trei dintre suspectii din dosar au incheiat cu procurorii acorduri de recunoastere a vinovatiei, printre acestia numarandu-se si un inculpat minor, care avea 15 ani la momentul in care a aderat la grupul infractional.


Membrii unui grup infractional organizat profilat pe trafic de droguri de risc si mare risc, consumatorii fiind persoane foarte tinere, in general elevi de la licee din Bucuresti, au fost trimisi in judecata, anunta, sambata, DIICOT.

„Prin rechizitoriul din data de 28.06.2023, in cauza cunoscuta public Dosarul Medusa, procurorii DIICOT au dispus trimiterea in judecata a 8 inculpati pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de droguri de risc si mare risc si detinere de droguri de risc in vederea consumului propriu (un inculpat in stare de arest preventiv, doi in arest la domiciliu, patru aflati sub masura controlului judiciar si un inculpat in stare de libertate). De asemenea, au fost incheiate trei acorduri de recunoastere a vinovatiei”, transmit procurorii printr-un comunicat dat publicitatii, sambata.

Astfel, in 20 iunie a fost incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei, in cadrul caruia s-a solicitat condamnarea inculpatului la 2 ani si 6 luni inchisoare si mentinerea masurii arestului preventiv, pana la data ramanerii definitive a hotararii.

La data de 13 iunie, in cadrul acordului de recunoastere a vinovatiei s-a solicitat instantei dispunerea pedepsei de 3 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 4 ani, pentru un inculpat major, termen in care acesta va presta munca neremunerata in folosul comunitatii, pe o perioada de 60 de zile.

De asemenea, in cadrul acordului de recunoastere a vinovatiei s-a solicitat dispunerea masurii educative a asistarii zilnice, pentru o perioada de sase luni, fata de un inculpat minor.

In cadrul operatiunii cu numele de cod Cauza Medusa, procurorii au investigat un grup infractional organizat initiat si constituit in luna mai 2022 de catre trei persoane majore.

Pe parcurs, mai multe alte persoane, intre care si un minor de 15 ani, au aderat la grupul infractional care vindea canabis, cocaina, ketamina, dar si comprimate de Xanax catre consumatori foarte tineri, inclusiv elevi de la licee din Bucuresti.

Conform procurorilor, inculpatii au actionat pe mai multe paliere de comanda si de executie, constand in validarea aderarii la grup a unor inculpati si integrarea lor, coordonarea vanzarilor catre consumatori aprovizionarea, respectiv comercializarea drogurilor de risc si mare risc catre consumatori de varste tinere si foarte tinere.

In cauza au fost efectuate investigatii financiare vizand tranzactiile cu cryptomoneda realizate de catre unii dintre inculpati.

Prin rechizitoriu s-a solicitat confiscarea speciala a cantitatilor de droguri ridicate pe parcursul perchezitiilor domiciliare, a mai multor terminale mobile, grindere si cantare electronice, precum si a sumelor de bani identificate ca provenind din comercializarea drogurilor, precum si obligarea inculpatilor la plata unor cheltuielile judiciare avansate de stat in cuantum de 60.000 lei. Dosarul va fi judecat la Tribunalului Bucuresti. (V.E.)

Leave a Reply