Protectie politica? Desi a fost avertizat ca este monitorizat de DNA Timisoara, Dascalu Florea, fostul director din cadrul CNAIR, a continuat sa ia mita

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a unei inculpate, persoana fizica, in sarcina careia s-a retinut savarsirea infractiunii de favorizarea faptuitorului.


In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut, in esenta, urmatoarea stare de fapt:

In data de 04.09.2022, inculpata i-ar fi oferit ajutor numitului Dascalu Florea, la vremea respectiva director al Directiei de Intretinere Drumuri Nationale si Autostrazi din cadrul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) – trimis in judecata de DNA la data de 14 noiembrie 2022 in scopul ingreunarii cercetarilor si impiedicarii tragerii acestuia la raspundere penala, in cauza penala mentionata. Concret, inculpata i-ar fi transmis acestuia faptul ca ar fi fost denuntat la DNA si ca ar fi vizat de metode speciale de supraveghere. Dosarul a fost trimis pe rolul Tribunalului Arad.

Reamintim ca Dascalu Florea a fost trimis in judecata de DNA Timisoara pentru luare de mita (7 acte materiale), trafic de influenta si permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (5 acte materiale).

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut, in esenta, urmatoarea stare de fapt:

In perioada 7 mai – 22 octombrie 2022, inculpatul Dascalu Florea, in calitatea sa de director anterior mentionata, ar fi primit de la un administrator de societate comerciala (martor), in mod repetat, sume de bani si alte foloase (toate in valoare totala de 37.060 lei), pentru ca in schimb, pe de-o parte, sa indeplineasca un act contrar atributiilor de serviciu si pe de alta parte sa isi exercite influenta pe care o avea asupra unor functionari publici si privati, promitand (promisiuni materializate ulterior) ca ii va determina pe acestia sa indeplineasca acte ce intrau in indatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activitatii omului de afaceri respectiv (castigarea de contracte si lucrari de estetica rutiera si deszapezire).

In acelasi context, inculpatul ar fi pus la dispozitia aceluiasi om de afaceri mai multe date nedestinate publicitatii, informatii menite sa ii asigure castigarea unor licitatii organizate de CNAIR.

Astfel, pentru demersurile descrise, inculpatul Dascalu Florea ar fi primit, in data de 07.05.2022 suma de 10.000 lei si foloase necuvenite in cuantum de 2.060 lei, in data de 12.07.2022 suma de 10.000 lei, iar in data de 22.10.2022 suma de 10.000 lei si foloase necuvenite in cuantum de 5.000 lei, in ultima imprejurare procurorii constatand savarsirea infractiunii flagrante. (V.E.)

Leave a Reply