Fashion show-uri, expozitie de fotografie si ateliere de gravura in lemn, pe agenda evenimentelor din Iulius Town Timisoara (P)

Saptamana aceasta la Iulius Town creativitatea este exprimata prin patru tehnici, pe cat de diferite, pe atat de surprinzatoare: fotografie, gravura in lemn, show-uri de moda si teatru de papusi pentru copii. Timisorenii sunt asteptati sa incerce xilogravura alaturi de un mestesugar renumit, studentii si masteranzii isi vor prezenta lucrarile de diploma si disertatie, intr-un fashion show, cei mici sunt invitati la o noua reprezentatie a teatrului de papusi, iar curiosii pot descoperi expozitia de foto „Tezaur Uman Viu”.


Absolventii de la Licenta si Masterat ai programul de studiu Moda-Design Vestimentar al Facultatii de Arte si Design din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, isi lanseaza, vineri, 7 iulie 2023, colectiile de Diplome si Disertatii. Evenimentul va avea loc in Iulius Gardens, incepand cu ora 20, unde cei prezenti vor admira un adevarat show de moda.

Asociatia „Photographica” ii asteapta pe timisoreni sa descopere cele 24 de lucrari in care au surprins esenta „Tezaurului Uman Viu”. In cadrul expozitiei se vor organiza ateliere de xilogravura (gravura pe lemn), sustinute de Mircea Lac, mester in prelucrarea lemnului si a metalului. Atelierele au loc sambata, la demisolul Iulius Town, in zona Atrium, de la ora 14, si duminica, de la ora 12, iar participantii vor realiza xilogravuri cu motive traditionale, ce vor putea fi luate acasa.

Cei mici sunt asteptati sa afle „Aventurile unui pinguin”, puse in scena de indragitele marionete, in cadrul teatrului de papusi. Spectacolul are loc duminica, de la ora 11, la demisolul Iulius Mall, zona Atrium.

Descopera folclorul mondial la „Festivalul Inimilor” si bucura-te de spectacol si in Iulius Town, pana in 9 iulie, intre orele 17 – 18. Traditiile balcanice vor putea fi vazute vineri, puse in scena de Ansamblul „Ivan Velev” din Bulgaria si Ansamblul „Elassonas” din Grecia.

Sambata, Ansamblul „Branko Krsmanović” va reprezenta Serbia pe scena din Iulius Gardens, urmat de Ansamblul „Hasad”, Turcia. Reprezentatiile se vor incheia duminica, cu Ansamblul „Laza Nancic” din Serbia si Ansamblul „Eszterlanc” din Timisoara. (I.P.)

Leave a Reply