Primarul Timisoarei, prima reactia in scandalul sacilor de gunoi din Parcul Civic: „O firma in insolventa, aleasa de administratia PNL, nu a ridicat imediat sacii cu vegetatie”

Primarul Timisoarei a reactionat public la valul de critici venite din partea opozitiei, care-l acuza ca mai multi saci cu gunoi au fost ascunsi in spatele statuii inaintasului liberal Ion I.C. Bratianu din Parcul Civic. “PNL-ul aanseaza un atac penibil la adresa mea, pe baza etniei mele”, spune Dominic Fritz, dezvaluind ca firma care ar fi trebuit sa ridice gunoiul a fost aleasa de fosta administratie PNL si ca Primaria Timisoara a actionat-o in judecata pentru ca nu-si face treaba.


Iata comunicatul de presa al primarului Dominic Fritz: 

“Valorile timisorene de respect interetnic nu sunt doar pentru discursuri politicianiste de sarbatori. Pentru niste saci de deseuri vegetale ridicate cu intarziere, PNL ma ataca din nou in cea mai buna maniera nationalista.

O firma in insolventa, aleasa de administratia PNL in mandatul trecut si cu care suntem in instanta pentru executarea lucrarilor in Parcul Civic, nu a ridicat imediat sacii cu vegetatia stransa din parc. A facut-o ieri Horticultura.

Ce face PNL-ul? Lanseaza un atac penibil la adresa mea, pe baza etniei mele. “Domnul primar neamt nu stie” sau “presupusa atentie germana la detalii lasa de dorit” – fac parte din rusinosul discurs al PNL-ului. Derapajele nationaliste, dar si misogine sunt tot mai dese in limbajul PNL si devin o scuza pentru lipsa de aptitudini politice. Se pare ca strategia PNL este sa preia discursul AUR. Nu va functiona cu timisorenii.

Nimic nu poate justifica atacurile la etnie, sex sau convingeri religioase. Nu in Timisoara. Lupta politica este despre idei si fapte. Cum indrazniti sa va folositi de numele Bratianu pentru un atac asupra valorilor timisorene?

Spre deosebire de sacii din parc, care sunt deja la gunoi, domnul Nica inca nu a rezolvat niciuna dintre putinele probleme pe care le are de gestionat: Castelul Huniade, Stadionul Dan Paltinisanu sau drumul de legatura cu autostrada. (Exemplu pentru un atac politic fara referire la trasaturi personale ale domnului Nica – etnie, culoare, sex, locul de nastere sau altele pe care nu le-a ales).”

(Dominic Fritz, Primarul Municipiului Timisoara, Presedintele USR Timis)

 

Leave a Reply