Soferita trimisa in arest pentru 24 de ore, dupa ce a fost prinsa la volanul unui VW cu o alcoolemie de 2,09 g/l

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Falticeni au luat masura preventiva a controlului judiciar fata de o femeie, care este acuzata de comiterea infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.


Masura a fost luata pe 7 iulie, dupa ce femeia a petrecut si 24 de ore in arest. Pe perioada controlului judiciar femeia are impuse restrictii si obligatii de la care nu are voie sa se abata.

Pe 27 iunie, in jurul orei 21, un echipaj de la Sectia Rurala Vadu Moldovei, care se afla in control trafic pe raza satului Ciumulesti, a oprit pentru control un autoturism VW condus de o femeie.

Cu ocazia controlului documentelor politistii au constatat ca localnica de la volan emana halena alcoolica. In urma verificarii cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,03 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Femeia a fost condusa de politisti la Spitalul Municipal Falticeni, unde i-au fost recoltate doua probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei in sange.

Rezultatele probelor de sange, ajunse acum doua zile la dosar, au indicat o imbibatie alcoolica in sange de 2,09 g/l, prima proba, respectiv 1,85 g/l, proba II.

Alcoolemia inculpatei a fost asadar mare, cu mult peste limita de 0,80 la mie, care atrage raspunderea penala, respectiv inschisoare de la 1 la 5 ani sau amenda.

In baza acestor rezultate oficiale, procurorii au luat masura de retinere in arest si apoi de plasare sub control judiciar. (V.E.)

 

Leave a Reply